Тази вечер е реваншът между Манчестър Сити и Реал Мадрид

...
Тази вечер е реваншът между Манчестър Сити и Реал Мадрид
Коментари Харесай

Реал ще търси европодвиг на Етихад

Тази вечер е реваншът сред Манчестър Сити и Реал Мадрид от 1/8-финалите в Шампионската лига. След петмесечна пауза шампионатът се възобновява, а още веднъж един против различен застават два от любимците в него. " Гражданите " завоюваха с 2:1 първия дуел на " Сантиаго Бернабеу " и направиха първата крачка към класиране в идната фаза. " Белият балет " обаче е най-успешният тим в шампионата и нееднократно е попадал в сходни сложни обстановки, от които е успявал да се измъкне. Сега играчите на Зинедин Зидан ще излязат с мисълта за следващия европодвиг.

Манчестър Сити показва страхотна форма в края на сезона в Премиър лийг. Играчите на Джосеп Гуардиола записаха 8 победи и 2 загуби след подновяването на мачовете от британското състезание, като доста от успехите им бяха с внушителни резултати, в това число и 4:0 над първенеца Ливърпул.

Реал обаче е даже в още по-добра форма. Серия от 10 следващи победи донесоха шампионската купа за мадридчани в Ла Лига, като само в последния кръг те си разрешиха разпределяне за 2:2 с Леганес, само че тогава към този момент знаеха, че са си обезпечили златните медали. Така че те идват надъхани да пренесат положителните си игри и в обичания им шампионат.

" Белият балет " не е за отписване по доста аргументи. Отборът е спечелил последните си 7 мача като посетител на 1/8-финалите в Шампионската лига. Освен това испанците 8 пъти са отстранявали британски тимове в мачове на елиминации от 12 сходни конфликта. Един от тези отстранени отбори от Албиона бе точно Манчестър Сити на 1/2-финала през 2016 година.

От друга страна обаче Реал единствено един път в историята е успявал да се класира напред, откакто е изгубил първия мач вкъщи. Това се случва през далечната 1971 година за КНК против Вакер (Инсбрук) (0:1 и 2:0).

Домакините през днешния ден ще бъдат без контузения си голмайстор Серхио Агуеро, както и без Бенжамен Менди. Очаква се Гуардиола да заложи на Едерсон на вратата и пред него Кайл Уокър, Фернандиньо, Аймерик Лапорт и Жоао Кансело в отбрана. Кевин де Бройне, Родри и Илкай Гюндоган се чака да са триото в средата на терена, а в офанзива ще стартират Рияд Марез, Габриел Жезус и Рахим Стърлинг.

В същото време Зинедин Зидан не може да употребява санкции Серхио Рамос, както и инфектирания с ковид Мариано Диас. Под въпрос е присъединяване и на Марсело, който има проблем в адуктора. Най-вероятно единайсеторката ще е формирана от Тибо Куртоа под рамката и карето Даниел Карвахал, Едер Милитао, Рафаел Варан и Ферлан Менди в защита. Каземиро, Тони Кроос и Лука Модрич ще са триото в средата на терена, а в предни позиции ще стартират Еден Азар, Винисиус Жуниор и Карим Бензема.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, 1/8-финал, реванш:

МАНЧЕСТЪР СИТИ - РЕАЛ МАДРИД (в първия мач 2:1)

Вероятни сформира:

МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Фернандиньо, Лапорт, Кансело, Де Бройне, Родри, Гюндоган, Марез, Жезус, Стърлинг

РЕАЛ: Куртоа, Карвахал, Варан, Милитао, Ф. Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Винисиус, Азар, Бензема

Стадион : " Етихад ", Манчестър
Съдия: Феликс Брих (Германия)
Начало: 22:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Шампионска Лига 1/8 кръг, петък 7 август  Манчестър Сити 22:00предстои  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР