Тази вечер е най-чаканият двубой от 1/4-финалната фаза в Шампионската

...
Тази вечер е най-чаканият двубой от 1/4-финалната фаза в Шампионската
Коментари Харесай

Барса срещу Байерн в битката на титаните

Тази вечер е най-чаканият дуел от 1/4-финалната фаза в Шампионската лига. Един против различен застават двата най-титулувани тима, които останаха в конкуренцията - Барселона и Байерн (Мюнхен). Много експерти дефинират срещата сред двата европейски колоса като край преди финала и спечелилият от този конфликт ще се трансформира в главен любимец за продобиване на оценката.

Всъщност, след отпадането на Реал Мадрид, Ливърпул и Ювентус, Барса и Байерн останаха единствените два тима, които са вдигали трофея. И двата клуба имат по 5 оценки в клубните си музеи и се надяват да прибавят още едно. Всички останали тимове не са печелили конкуренцията. Затова е повече от обикновено каталунците и баварците да са считани за любимци, най-малкото поради големия опит, който имат. Жребият обаче отреди те да се срещнат на много ранен стадий от конкуренцията и по този начин очакванията на един от тях ще бъдат смачкани.

За Барселона Шампионската лига остана последната вяра клубът да избави сезона. Каталунците изгубиха борбата за купата с безконечния зложелател Реал Мадрид, само че в случай че вдигнат купата в най-силния европейски клубен шампионат, това сигурно ще зарадва последователите на клуба.

Байерн е на противоположния полюс. Възпитаниците на Ханзи Флик завоюваха купата и Купата на Германия и в този момент огромната цел е требъл. Днешната среща ще бъде и самобитен двубой сред Лионел Меси и Роберт Левандовски. В последните дни се появиха много съпоставения сред двамата нападатели, само че в този момент те могат да потвърдят кой е по-добър в пряк конфликт.

Германският първенец наподобява като любимец преди днешния конфликт. Барса играе мъчно против баварците, като има единствено 2 победи в досегашните 10 мача с тях, а 6 от тези срещи бяха извоювани от Байерн. От друга страна обаче немците изпитват компликации против испански противници, като отпаднаха в 5 от последните 6 конфликта на елиминации с отбори от Ла Лига.

В състава на Барса ще липсва само трайно контузения Самюел Юмтити. Усман Дембеле към този момент е възобновен и се чака да бъде в групата. Серхио Бускетс и Артуро Видал изтърпяха своите санкции и също ще са разполагаем на Кике Сетиен.

За Байерн продължава да отсъства Бенжамен Павар. С проблеми преди мача бяха Жером Боатенг, Кингсли Коман и Алфонсо Дейвис само че и тримата към този момент са възобновени и се чака да бъдат в единайсеторката тази вечер.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, 1/4-финал:

БАРСЕЛОНА - БАЙЕРН

Вероятни сформира:

БАРСА: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Роберто, Бускетс, Видал, Де Йонг, Суарес, Меси

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Боатенг, Алба, Дейвис, Тиаго, Горетцка, Коман, Мюлер, Гнабри, Левандовски

Стадион: " Луш ", Лисабон
Съдия: Дамир Скомина (Словения)
Начало: 22:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Шампионска Лига 1/4 кръг, петък 14 август  Барселона 22:00предстои  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР