Тази вечер е финалът на осмото издание на Пътуващо лятно

Тази вечер е финалът на осмото издание на Пътуващо лятно ...

Осмото издание на Пътуващо лятно кино с БНТ завърши в Борисовата градина в София.


Тази вечер е финалът на осмото издание на "Пътуващо лятно кино с БНТ". Досега инициативата на БНТ срещна над 100 хиляди зрители с новото българско кино. По традиция последната прожекция е на Лятната естрада в Борисовата градина.

"Лошо момиче", режисьорският дебют на актьора Мариан Вълев, ще сложи тържествения финал на лятното турне. Над 80 хиляди километра е пробегът на "Пътуващото лятно кино с БНТ", включително в 12 нови населени места, а 19 летни кинотеатъра са възстановени.
Мариан Вълев - режисьор, "Лошо момиче": Филмът не е направен като филм, който се занимава с локални и битови проблеми. Той занимава емоционалността на героите, чувствителността, заобикалящата среда, конфликти между деца и родители. Всеки може да намери нещо за себе си в "Лошо момиче".Биляна Генова – директор на дирекция "Култура", Столична община: Радвам се, че Лятно кино с БНТ започва и завършва в София. София е творчески град на киното на ЮНЕСКО 2015 година и в такъв смисъл "Лятно кино с БНТ" е една инициатива, която е изцяло в подкрепа на нашата стратегия за развитие на киното в отношението си към българското кино, в създаване нова млада публикува. Особено към новите български режисьори, към новото българско кино.

Източник: bnt.bg