Тази вечер британската публична телевизия Ченъл Фор ще излъчи дебат

...
Тази вечер британската публична телевизия Ченъл Фор ще излъчи дебат
Коментари Харесай

Борис Джонсън няма да участва в дебата с другите претенденти за наследник на Мей

Тази вечер английската обществена телевизия " Ченъл Фор " ще излъчи спор с кандидатите за водач на консервативната партия. Както е известно първото гласоподаване на депутатите консерватори от Камарата на общините на 13 юни отся шестима претенденти. Пръв, с огромна преднина, се класира Борис Джонсън, който е любимец на букмейкърите. Той единствен няма да взе участие в дебата, оповестява Би Би Си.

Политиката за Брекзит остава тематика номер едно в акцията за водач на английските консерватори, чийто победител ще стане новият министър председател на страната. Днес външният министър Джереми Хънт, който към този момент е втори, съобщи, че е алтернативата на любимеца Борис Джонсън.

Разликата сред нас е, че аз бих се опитал да реализира договорка за Брекзит, сподели Хънт в предаване на Би Би Си.

Той е убеден, че Европейският съюз ще се съгласи да предоговори злощастното съглашение, което докара до оставката на Тереза Мей. За разлика от Хънт, Рори Стюарт счита, че Брюксел няма да се съгласи на нови договаряния по договорката.

Съперници в конкуренцията обмислят да се съюзят, с цел да победят Борис Джонсън, писа " Гардиън ". Бившият външен министър през цялото време на акцията си съобщи, че е подготвен за овакантяване на Евросъюза на 31 октомври, все едно със договорка или не.

Идната седмица депутатите ще проведат още три елиминационни гласувания. Когато останат двама претенденти за тях ще гласоподават членовете на Консервативната партия в цялата страна. Победителят ще стане прочут в седмицата след 22 юли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР