Тази вечер България посреща Англия в класически сблъсък на Давид

...
Тази вечер България посреща Англия в класически сблъсък на Давид
Коментари Харесай

Можем ли да спрем отбор за над 1 милиард евро?

Тази вечер България посреща Англия в типичен конфликт на Давид против Голиат. На националния стадион " Васил Левски " пристигаха доста класни селекция през последните години. Срещу част от тях записвахме минимални провали или влиятелни равенства, а някои даже победихме. Исторически остават триумфите над Холандия (2:0) и Швеция (3:2). Бъдещият международен първенец Франция ни излъга с 1:0, като националите ни имаха своите шансове.

С какво е по-различен съперникът ни през днешния ден?

В момента Англия е измежду водещите тимове в света. Избранниците на Гарет Саутгейт играха полуфинал на Мондиала в Русия предишното лято и по-късно продължиха да надграждат. В първия по рода си шампионат Лига на нациите " трите лъва " се показаха доста почтено - успех в група " А ", където бяха в компанията на Хърватия и Испания, а по-късно 3 място в крайното класиране за Европа. Ровейки се из британската преса се натъкнах на доста забавен разбор.

В момента на Острова разполагат с 5 тима.

Точно по този начин, количеството и качеството на английските футболисти е толкоз огромно, че Саутгейт умерено може да сглоби 5 съвсем изцяло равностойни разнообразни единайсеторки. Лукс, с който малко на брой разполагат. Престижният уебсайт Transfermarkt.com прави оценка състава на Англия на " скромните " 1,12 милиарда евро (23 футболисти). Средната възраст е 25 години. В международната класация заема 4 място зад Белгия, Бразилия и Франция. Но можем да поспорим за информацията, която ни дава същата тази публична ранглиста, в която Уругвай заема 5 място, а Германия... 15.

Само двама са футболистите на " трите лъва ", които играят отвън Висшата лига - Киърън Трипиър в Атлетико (Мадрид) и Джейдън Санчо в Борусия (Дортмунд).

Поредно доказателство за извънземния футбол, който практикуват в родината на най-великия спорт. В момента там са в заплашителен напредък и не " тичат ", каквато теза се изрече, а напряко летят. Събрали са мозъци като Пеп Гуардиола, Юрген Клоп, Маурисио Почетино, Унай Емери и обещаващите Франк Лампард и Оле Гунар Солскяер. Хора, прекарващи всяка минута с играта. Развиват локалните футболисти и непрекъснато постановат модерните си възгледи. Неслучайно през месец май видяхме английски финали в Шампионска лига и Лига Европа.

В сложен миг ни се падна да домакинстваме на англичаните.

Нашата селекция е оценена на 34,25 милиона евро. Да, не сме виждали " Торба с пари да вкарва гол " (мисъл на починалия талант Йохан Кройф), само че разликата в класите наподобява прекомерно огромна. Такава е настройката и на хората в родния футбол, които добре схващат комплицираната обстановка:

" Честно казано, англичаните на едно място да стоят, отново мъчно ще ги покрием ", съобщи Димитър Пенев.

" Дано загубим с по-малък резултат и отбележим най-малко гол на Англия ", показа Радостин Кишишев.

" Всеки може да победи всеки, само че ние не можем да победим никой ", пък отсече вратарят Пламен Илиев.

Можем ли да спрем тим за над 1 милиард евро? Играта постоянно е била доста непридвидима, само че въпреки всичко има своите закономерности. В петък " трите лъва " изгубиха с 1:2 от Чехия в Прага и през днешния ден мъчно ще си разрешат ново разпределяне. Скалъпеният расистки скандал, който медиите на Острова се пробват да стартират, мъчно може да размъти главите на националите им. Високоплатени експерти с богат опит във финали на Шампионска лига и последната фаза на Световното състезание.

България има потребност от мощна мотивация, компактна игра в отбрана без да се оставят празни пространства за бързите им флангови играчи и никакво разпределяне. Ако футболистите ни надскочат себе си... кой знае. Въпросите са доста, а отговорите ще разберем тази вечер. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР