Тази вечер България излиза срещу Чехия на Националния стадион "Васил

...
Тази вечер България излиза срещу Чехия на Националния стадион "Васил
Коментари Харесай

България срещу Чехия в мач за престиж в последния мач на капитана

Тази вечер България излиза против Чехия на Националния стадион "Васил Левски " в финален дуел от европейските квалификации за Евро 2020. И за двата отбора срещата ще е за авторитет, защото гостите се класираха за континенталния конгрес, а България има късмет да стори това посредством бараж идната година. Срещата ще проследим минута по минута на GONG.BG.

Мачът ще е белязан и от още едно събитие, а точно последния мач на капитана Ивелин Попов, който разгласи през вчерашния ден, че ще се отдръпна.

Също по този начин на този ден тъкмо преди 26 години Господ беше българин, когато на "Парк де Пренс " Емил Костадинов наказа Франция и класира националите на международното състезание в Съединени американски щати. Сега обаче обстановката е много по-тъжна.

Неприятно ще е, че срещата ще бъде пред празни трибуни поради наказването за расизъм, което ни бе наложено след мача с Англия.

Националният тим ще се опита да запише триумф през тази календарна година, защото до в този момент през 2019 нямаме победа, а това е към този момент в 12 следващи мача. Последният триумф на "трикольорите " беше против Кипър (2:1) в Лигата на нациите на 16 октомври 2018 година.

Очаква се да има някои промени спрямо другарската среща с Парагвай преди дни. На вратата се чака да стартира Пламен Илиев, а пред него в отбрана ще работят Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Георги Терзиев и Петър Занев. Симеон Славчев ще си партнира с Кристиан Малинов в средата на терена, а Кирил Десподов и Вандерсон ще бъдат на крилата. Атаката ще води Димитър Илиев, а зад тила му ще го поддържа Ивелин Попов.

Треньорът на Чехия Ярослав Шилхави пък се чака да пусне в игра Вацлик под рамката и Цоуфал, Челустка, Брабец и Борил в защита. Сучек и Крал ще са двойката опорни полузащитници, а пред тях като плеймейкър ще работи Дарида. Масопуст и Янкто ще оперират по крилата, а офанзивата ще води Кръменчик.

Вероятни сформира:

България: П. Илиев, С. Попов, Чорбаджийски, Терзиев, Занев, Славчев, Малинов, И. Попов, Вандерсон, Десподов, Д. Илиев

ЧЕХИЯ: Вацлик, Цоуфал, Члустка, Брабец, Борил, Крал, Сучек, Масопуст, Дарида, Янкто, Кръменчик

Стадион: “Васил Левски”, София

Съдия: Сергей Карасьов (Русия)

Начало: 19:00 часа
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР