Тази важна официална визита е кулминацията на интензивния политически диалог

...
Тази важна официална визита е кулминацията на интензивния политически диалог
Коментари Харесай

Радев потвърди пред Бегай подкрепата на България за евроинтеграцията на Албания


Тази значима публична аудиенция е кулминационната точка на интензивния политически разговор в годината, в която се навършват 110 години от установяването на дипломатическите връзки и 30 години от сключването на контракта за Добросъседство, уточни Румен Радев.

Президентът съобщи, че по време на срещата е била доказана поддръжката, която България оказва за европейския път на Албания. Високо ценим промените, които прави, и напъните, които поставя Албания, уточни Румен Радев

Тази година се отбелязва 110-та годишнина от основаването на дипломатическите връзки сред двете страни, които без значение от разликите постоянно са поддържали другарски взаимоотношения, акцентира и албанският държавен глава.

" България е била и остава обичайно добър сътрудник на Албания. България е шести най-съществен сътрудник на Албания във връзка с директните задгранични вложения в Албания и трети в Югоизточна Европа ", уточни Бегай.

Той изрази благодарността си за поканата и топлото посрещане от страна на президента Румен Радев.

Байрам Бегай акцентира, че неговото посещаване в България показва доста ясно положителните и другарски връзки сред двете страни .

Във фокуса на диалога на " четири очи " сред двамата президенти са били задълбочаването на съдействието сред двете страни, процесът на разширение на Европейския съюз, партньорството в сигурността и защитата, както и въпроси от районния дневен ред.

По-рано през днешния ден президентът на Албания Байрам Бегай и брачната половинка му Арманда Бегай бяха посрещнати от Румен Радев и Десислава Радева с публична гала. Държавният глава на Албания постави венец пред паметника на Незнайния боец.

Снощи двамата президенти дружно с техните съпруги почетоха нощес и софийската премиера на оперетата-мюзикъл " Калас и Онасис " в зала 1 на НДК.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР