Тази учебна година категорично започва на 15 септември, но се

...
Тази учебна година категорично започва на 15 септември, но се
Коментари Харесай

МОН удължава ученето - започва на 7.09, а за малките ще приключва и по-късно

Тази образователна година изрично стартира на 15 септември, само че се водят диалози от 2023 година учениците да потеглят на учебно заведение от 7 септември, а през образователната година да има спомагателна седмица от 5 дни, които да се разпределят като ваканционни . Това заяви министърът на образованието Николай Денков, който бе на посещаване през днешния ден в столичното учебно заведение по превоз. По думите му смяната се заимства от европейските просветителни стратегии и цели периодично повтаряне на учене и отмора. Предстои разискване, което ще е обществено, като концепцията е смяната да е непрекъсната.

За задачата се плануват промени в Закона за учебното и предучилищно обучение .

" Освен седмицата, която ще се разпредели като образователни дни - се планува за учениците от 1 до 6 клас, когато децата ни учат по-малко от учениците в чужбина - да се прибавят две седмици за планове и преговор на материала в края на образователната година ", посочи министърът.

Тази образователна година завършва без удължение, материалът се наваксва от трите години ковид, стана ясно още от думите на Денков. Справката сочи, че 5% от българските деца не вървят на учебно заведение, по тази причина преди идната образователна година посредниците ще тръгнат по-рано, влиза смяната и за безвъзмездни детски градини и ясли, прави се и електронен учебен облак.

Министърът още веднъж повтори, че доста в българско учебно заведение - повода, че би трябвало да имат наложителни имунизации, а българските са разнообразни от тези, които са в Украйна и те не желаят да се имунизират.

По думите на Денков страната ни ги подкрепя и ще ги подкрепя и през лятото посредством кооперативи, които те са основали у нас, с цел да се включат онлайн в украинската просветителна система . Относно украинските студенти - за тях страната ни дава еднократна поддръжка от 300 лева за всички учащи в българско висше учебно заведение.
 Няма да удължават образователната година
Няма да удължават образователната година

Малките възпитаници ще завършат 31 май, огромните до 30 юни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР