Тази торта може да се каже, че е е универсална,

...
Тази торта може да се каже, че е е универсална,
Коментари Харесай

Плодова торта без печене! Плодовете избирате вие!

Тази торта може да се каже, че е е универсална, тъй като можете да променяте плодовете съгласно желанията на усета си. Особено през летния сезон, когато има голямо многообразие от плодове. Опитайте се да я приготвите, сигурни сме, че вашите посетители ще бъдат очаровани.

Необходими артикули:

1. сметана – 500 грама
2. плодове – 300 грама
3. подготвени бисквити – 200 грама (добре е да са по-нежни и нежни, само че може да употребявате и елементарни бисквити)
4. захар – 200 грама
5. желатин – 30 грама

Начин на подготвяне:

1. Изсипете желатина в дребен съд и го залейте със 125 мл (половин чаша) чиста студена вода. Оставете го по този начин за към половин час, с цел да набъбне.

2. Набъбналия желатин поставете на водна баня и го разбърквайте, до момента в който се разтвори изцяло, като внимавате да не кипне.

3. Сложете сметаната в купа, прибавете захарта и разбийте с миксер, до момента в който захарта се разтвори изцяло. Без да спирате да разбивате, изсипете на тънка бликам желатина и продължете да разбивате още в продължение на към половин минута.

4. Покрийте дъното на дълбока купа с домакинско фолио.

5. Измийте плодовете, обелете ги, почистете от семената и ги нарежете на дребни късчета.

6. Начупете на части и бисквитите.

7. Подредете продуктите, като започнете с плодовете, а по-късно разбърканите късчета бисквити. Изсипете сметановия крем, покрийте с фолио и поставете в ледник за 2-3 часа, с цел да се стегне тортата.

Плодовата торта без печене е подготвена. Извадете купата от хладилника, обърнете тортата върху паница за сервиране и премахнете фолиото.

Можете да украсите готовата плодова торта с плодове по ваш избор.

Хареса ли ви публикацията? Споделете рецептата за тази вкусна плодова торта без печене с приятелите и околните си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР