Тази толкова мащабна проява е продукт на усилията на ентусиазирани

...
Тази толкова мащабна проява е продукт на усилията на ентусиазирани
Коментари Харесай

До дни във Варна започва фестивалът Листопад на спомените

Тази толкоз огромна демонстрация е артикул на напъните на въодушевени доброволци от Съюза на пенсионерите - 2004 във Варна и по този начин двадесет и три години Варна приютява на сцената на фестивала реализатори от разнообразни жанрове изкуства от цялата страна на пенсионна възраст или над 55 и повече години.

Тази година във фестивал Листопад на спомените ", който ще се организира на 19, 20 и 21 октомври в зала „ Конгресна ” на Дворец на културата и спорта Варна, ще вземат участие 148 колектива и 74 самостоятелни реализатори от цялата страна от Ботевград, Благоевград, Белоградчик, Балчик, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Горна Оряховица, Добрич, Дряново, Кърджали, Крапец, Малко Търново, Никопол, Пловдив, Плевен, Русе, Разград, Сандански, Силистра, Свищов, Стара Загора, София,Търговище, Тутракан, Чирпан, Шабла, Шумен и други Гостуващи сформира от гр. Болгород - Днестровски, и с. Заря, Одеска област от Украйна ще показват своето творчество.

Над 1600 реализатори в над 223 театрални прояви ще се състезават в шест категории: Градски и известни песни, Автентичен фолклор, Обработен фолклор, Класическо и школувано пеене, Авторски песни от всички категории и Художествено слово. Трите фестивални дни имат по три концерта дневно, като всеки ден концертите стартират от 9 ч. Следват концертите от 14 ч. и по-късно - от 17 ч.

В рамките на фестивала, на 21 октомври от 14.30 ч. ще се състои премиерата на следващия Поетичен алманах „ Листопад на спомените ”, в който са оповестени творбите на създатели от цялата страна. На представянето на сборника ще бъдат връчени награди на най-хубавите създатели от жури, формирано от вестник „ Пенсионери ”.

Съпътстваща демонстрация на фестивала е изложба-базар на „ Задругата на майсторите на националните занаяти ” и галерия живопис. Петчленно жури, формирано от експерти от разнообразни жанрове изкуства, ще прави оценка осъществяванията.

Откриването на фестивала ще се състои на 19 октомври от 17ч. и ще бъде закрит на 21 октомври от 17 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР