Тази тема е завинаги интересна. Прилича на театъра на абсурда,

...
Тази тема е завинаги интересна. Прилича на театъра на абсурда,
Коментари Харесай

Загадка: Колко пъти на ден в ГЕРБ казват, че Радев не е обединител на нацията

Тази тематика е вечно забавна. Прилича на театъра на парадокса, нещо от Йонеско да кажем, където през половината пиеса се повтаря едно и също, а през втората половина същото в обратна посока.
Пита се: какъв брой пъти дневно в ГЕРБ някой споделя, че президентът не е обединител, а разединител на нацията?
От Actualno.com ще преброим какво имаме единствено при нас. 
29 декември, 2019: Караянчева споделя, че Радев не е обединител на нацията -.
7 септември, 2020: Караянчева твърди, че Радев е разединител на нацията, а не обединител на нацията. Линк
15 август, 2020: Вицепремиерът Мариана Николова афишира, че президентът би трябвало да е обединител на нацията. Линк
19 май, 2020: Бойко Борисов е отчаян, че Радев не е обединител на нацията. Линк

10 ноември, 2018: Цветан Цветанов декларира, че Радев е разединител на нацията. Линк -

14 юли, 2020: Главният прокурор (броим го към ГЕРБ, доколкото не харесва разделянето на властите) твърди, че Радев не е обединител на нацията. Линк -
Това, несъмнено, е дребна извадка. Само Цветанов има най-малко двайсет. 
Но извадката е нужна, с цел да покаже извънредно занижените благоприятни условия на мозъчният концерн на ГЕРБ изобщо да създава нещо ново, нещо забавно, безапелационно и тъкмо. Критиката им наподобява на логаритъм, написан от новак, който вкарва едни и същи думи по един и същи метод в устата на всеки човек от властта и след няколко дни я повтаря още веднъж заради липса на по-добър програмен продукт. Да оставим въпроса дали Радев е обединител на нацията, да оставим въпроса дали изобщо е задължен да бъде; същинският въпрос е в безпомощността да се създава нещо друго отвън гигантска перифраза, която матрично се препечатва от изявление в изявление, от утринен блок в утринен блок.
Дебатът за 240 или 120 депутата е незабележим спрямо този проблем - че в действителност никой не може да приказва добре, че от най-високото до най-ниско партийно равнище кръжат пет изречения и петдесет думи, които се въртят в друга поредност. Всъщност ГЕРБ, контраинтуитивно на мрежата им от сервилни медии, са таман в медийна рецесия: колкото и да бъдеш обслужван, в случай че нямаш човек, който да умее да приказва безапелационно, броят от трибуни е без значение. Да не приказваме за безспорната рецесия на престижи във Facebook - максимумът на социлна изява принадлежеше на Дани Кирилов, който се трансформира в първия министър, който си отиде поради статуси. Тинк танкът е ръждясал, зарязан и става най-вече за подигравателни графити. Депутатът е един. И не може да приказва. 
 
Автор: Райко Байчев

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР