Тази сутрин започна пробиването на Троянския проход. Два роторни снегорина

...
Тази сутрин започна пробиването на Троянския проход. Два роторни снегорина
Коментари Харесай

Стихия! Ето къде в България в момента има метър и половина сняг СНИМКИ/ВИДЕО

Тази заран стартира пробиването на Троянския проход. Два роторни снегорина и екскаватор към този момент разчистват дълбоките снегонавявания в най-високия старопланински проход, предава Нова телевизия.

От снеговалежа и бурния вятър в прохода тук-там има преспи до метър и половина. По тази причина е много мъчно проходът да бъде отворен. Той е единственият в страната, който е затворен.

Проблемът е на билото на планината. Снегът в тази част на Стара планина е към 50-60 см. Пътят откъм Троян е отворен до ски зоната в Беклемето. Шофьорите да не вършат опити да пробиват по-нагоре, защото към момента е непроходимо и рисково.

Разчистването на пътното платно се прави от профилирани машини - роторен снегорин, грейдери, багери и т. н. Целта е придвижването по второкласния път II-35 Троян – Кърнаре за транспортните средства до 12 тона да бъде възобновено във допустимо най-кратък период. Очаква се това да стане за идните почивни дни.

С стартирането на придвижването през Троянския проход ще се улесни пътуването на водачите от областите Ловеч, Плевен и Пловдив, както и връзката сред Северна и Южна България.








Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР