Тази сутрин започна преасфалтирането на отсечката на трагичния инцидент край

...
Тази сутрин започна преасфалтирането на отсечката на трагичния инцидент край
Коментари Харесай

Преасфалтирането на фаталната пътна отсечка край Своге започна

Тази заран стартира преасфалтирането на правата на трагичния случай край Своге, който лиши живота на 17 души. Пътят ще бъде пуснат за придвижване още довечера. До тогава обходният маршрут е през Бучин проход и Искрец. Съдържанието на новия асфалт, друго от остарелия, е утвърдено от Пътната организация.


Фирмата- реализатор подменя износващия асфалтов слой. Материалите, които се употребяват са утвърдени от Института по пътища, а смеската е друга от тази, която беше отстранена.
инж. Михаил Рашков, шеф " Поддържане на пътната инфраструктура ", АПИ: Следствието разполага с рецептите на асфалта пред и в този момент, само че аз не мога да ви го кажа това.Но въпреки всичко това е различен асфалт?Да, несъмнено, че е различен.
Продължава и разчистването на непотребна растителност, камъни и прахуляк по пътя. Където е належащо мантинелите също се подменят. Жители на Реброво ни алармираха и за още един проблем по пътя. Става дума за построен отводнителен канал, който се разрушава и основава предпоставки за произшествия.

Димитър Цветков: Там на самата спирка пропадаха 4-5 индивида, пооправихме малко там, само че всичко е наш тил, тъй като живееме тука и се грижим да не пострадаме ние.
Миналата седмица от компанията реализатор са запълнили дупките с нови капаци, само че останалата част от канала продължава да се разрушава.

На тяхното място имаше дупка, пропадаха и там две коли, вадиме ги, оправяме ги, кривят се носачи, гуми се пукат.Какво е решението?Да дойдат и да си оправят пътя!
От компания " Трейс " дадоха отговор, че подменили капаците " на благосклонност ", само че най-вероятно хората ги взимали, с цел да ги употребяват за дворовете си. Отговорността по поддържането на пътя не била тяхна, а към този момент е на АПИ. През идната седмица външни инспектори по пътна сигурност ще прегледат цялостното положение на пътя край Искърското дефиле. След това ще се реши какви спомагателни поправки би трябвало да бъдат направени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР