Тази сутрин в окупирания от Русия град Севастопол избухнаха взривове,

...
Тази сутрин в окупирания от Русия град Севастопол избухнаха взривове,
Коментари Харесай

Експлозии в Севастопол, взривени са 4 руски военни кораба

Тази заран в окупирания от Русия град Севастопол избухнаха гърмежи, които бяха чути от локалните поданици в целия град, заяви Укринформ с позоваване на Телеграм канала " Крымский ветер ".

В пояснение на ставащото руснаците оповестиха, че корабите на съветския черноморски флот отбиват „ офанзива на безпилотни апарати " над Севастополския залив.

Изданието „ Гордон “ оповестява, че е потърпевш съветският миночистач   " Иван Голубец ". Информацията е позована на съветското министерство на защитата, което твърди, че е осъществена „ терористична офанзива “ против кораби на съветския черноморски флот и против търговски плавателни съдове.

От офиса на заместник-министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко заяви за гърмежи на 4 съветски военни кораба, измежду които фрегата и десантен транспортен съд.

По непотвърдена информация един от развалените кораби е " Адмирал Макаров ", на който са основани крилати ракети " Калибр ".

В обществените мрежи се оповестява също за междинни повреди по локална радиолокационна станция. 

Съобщава се също, че в града е взривен склад.

Русия твърди, че е осъществена офанзива с 9 безпилотни апарата и 7 самостоятелни морски дрона. Министерството твърди също, че всички те са унищожени. Не излиза наяве от какво тогава е изумен военният транспортен съд „ Иван Голубец “.

Москва упреква Украйна, че е направила офанзивата с английска помощ.

Междувременно окупационните управляващи затвориха залива.

Според съветското военно министерство при офанзивата е бил заплашен зърненият кулоар.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР