Тази сутрин в областната болница почина директорът на Районната здравноосигурителна

...
Тази сутрин в областната болница почина директорът на Районната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Почина директорът на РЗОК в Смолян

Тази заран в регионалната болница умря шефът на Районната здравноосигурителна каса в Смолян доктор Кузман Гелов. През последния месец медиците от Отделението по анестезиология и интензивно лекуване поставиха големи старания, само че не съумяха да го върнат към живота.
Д-р Гелов е роден на 10 април 1955 година в Смолян. След дипломирането му по медицина през 1981 година работи като завеждащ здравната работа в смолянското село Момчиловци.
Две години по-късно е назначен за ординатор и старши доктор в Хирургичното поделение на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ – Смолян. През 1987 година придобива компетентност „ Обща хирургия “. Има и втора магистратура по здравен мениджмънт. Директор е на Здравната каса в Смолян от основаването й.
„ Тази заран умря доктор Кузман Гелов. Той бе шеф на Районна здравноосигурителна каса (РЗОК) – Смолян, от самото й учредяване. Изключителен експерт, доктор и другар. Изказвам своите съболезнования на околните и сътрудниците му, и своята съпричастност към скръбта на всички, които го обичаха и уважаваха.
Поклон пред паметта му! “, написа в профила си ръководителят на здравната комисия в Народното събрание доктор Даниела Дариткова.
„ Тази заран ни напусна многоуважаният доктор и експерт доктор Кузман Гелов. Изключителен експерт, доктор и другар. Той не можа да посрещне 20-годишнината от основаването на РЗОК-Смолян, която щеше да означи на 1 май т.г. Д-р Гелов е шеф на Здравната каса в регионалния град от самото и учредяване до момента.
Поклон пред светлата ти памет, докторе! Почивай в мир, доста ще ни липсваш!
Изказвам най-искрените си съболезнования към фамилията и околните на доктор Гелов. Бог да го елементарни! “, е написал кметът на Смолян Николай Мелемов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР