Тази сутрин в Австралия някои супермаркети допускаха в продължение на

...
Тази сутрин в Австралия някои супермаркети допускаха в продължение на
Коментари Харесай

Супермаркети в Австралия допускаха за един час само хора от третата възраст

Тази заран в Австралия някои супермаркети допускаха в продължение на един час единствено хора от третата възраст, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Големи опашки бързо се образуваха пред супермаркети в Мелбърн и Сидни и в последна сметка някои клиенти си потеглиха с празни ръце.

"Днес е първият ден, в който прилагаме тази едночасова мярка и знаем, че не всичко е минало идеално във всичките ни магазини ", призна генералната директорка на веригата супермаркети Улвъртс Клеър Питърс. Компанията й отдели интервала от 7 до 8 ч. за хора от третата възраст и инвалиди.

Ето какви ограничения са подхванали в разнообразни страни по света против COVID-19

Магазините ще си вземат поука и ще продължат с тази самодейност до края на седмицата, добави тя.

Въпреки че охранителите са се опитвали в продължение на един час да спрат влизането на клиенти под 60 години, в някои супермаркети цели лавици бързо са били опразнени.

"Мярката е значима, само че не мисля, че това е най-хубавият метод. Трябва да се улеснят доставките по домовете, тъй като не трябва да гледаме по какъв начин 93-годишни хора пазарят ", сподели чакащата на опашка пред супермаркета Улвъртс в квартала на Сидни Нютръл Бей 71-годишна Айри Войко.

Друг поискал анонимност клиент сподели, че се смущава от мисълта да се струпват на едно място огромен брой хора от най-рисковата за заразяване с ковид възрастова група.

Австралийският вътрешен министър с ковид

Други обаче приветстват самодейността, чиято цел е да спести на най-възрастните клиенти блъсканицата за артикули от първа нужда.

"Тази заран се получи напълно добре. Поздравления на Улвъртс. Всички се държаха доста добре ", сподели 75-годишният Макс Хил.

До момента в Австралия има близо 400 инфектирани с новия ковид и петима умряли.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР