Тази сутрин, в 8.45 часа, Министерство на околната среда и

...
Тази сутрин, в 8.45 часа, Министерство на околната среда и
Коментари Харесай

МОСВ задейства оперативното звено за денонощно наблюдение на реки и язовири

Тази заран, в 8.45 часа, Министерство на околната среда и водите задейства Оперативното звено за наблюдаване на реките и огромните значими язовири, които следи министерството, с оглед падналите превалявания, Към тази заран няма информация за прелели язовири и преливащи реки, заяви Нено Димов на брифинг.

Два пъти на ден Оперативното звено за попречване на рискове от нездравословното влияние на водите към Министерство на околната среда и водите и в четирите Басейнови дирекции в страната ще дава систематизирана информация за положението на язовирите, положението на реките по поречия с данни за сериозни равнища и спешни обстановки, данни за сериозни сектори по насипи и укрепителни уреди, както и постъпилата информация за наранени обитаеми места от нездравословното влияние на водите.

Оперативното звено е с 24-часов режим на работа.

През миналото денонощие паднаха обилни количества превалявания, които сътвориха проблеми основно в Пловдив, в Стара Загора, във Велико Търново. В мощ е предизвестие от първа степен (жълт код) за интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, София, Пазарджик и Пловдив.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР