Тази сутрин в 8.30 ч. председателят на Националния младежки комитет

...
Тази сутрин в 8.30 ч. председателят на Националния младежки комитет
Коментари Харесай

ВМРО внесе искане във ВСС за дисциплинарно производство срещу Калин Калпакчиев

Тази заран в 8.30 ч. ръководителят на Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация адв. Михаил Петров внесе във Висшия правосъден съвет искане за дисциплинарно произвеждане против Калин Калпакчиев - ръководител на тричленния състав, който освободи предварително килъра Джок Полфрийман.

Припомняме, че през 2007 година австралиецът Джок Полфрийман умъртви студента Андрей Монов и тежко рани различен български юноша, оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация.

От младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация в София носеха плакати с надписи „ Справедливост за Андрей Монов!!! “, „ БХК вън от българския съд! “, „ Спите ли умерено, арбитър Калпакчиев??? “,Твърдо срещу политическото правораздаване “.

Сигналът ни е поради подозренията в безпристрастността на съдията. Смятаме, че решението опонира на морала и справедливостта и желаеме да бъде преразгледано. Считаме, че тези съдии не са спазили етичния кодекс и следва да понесат своите дисциплинарни отговорности, съобщи адв. Михаил Петров.



Народният представител и учредителен секретар на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов показа, че участва на акцията на младежите, с цел да ги поддържа в начинанието и добави:

"Те като младежи желаят да има правдивост в правосъдната система. Всички българи го желаеме през последните 30 година, а в действителност виждаме, че избрани съдии извършват външни поръчки. Можем да кажем, че БХК пази убийци и спомага за тяхното предварително освобождение. Питам аз, БХК на кого пази правата – на потърпевшите хора или на убийците и изнасилвачи. За нас е значимо тези съдии да получат своето наказване ", съобщи той.

Показателно, че нарушителят Джок Полфрийман не се е поправил е, че има наказване от 2015 година и две от миналата година. А от 2018 година има наказване за опит за бягство. Това демонстрира, че лицето не се е превъзпитало, безапелационен бе Христо Иванов от младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация в гр. София.

След изказванията и импортираното искане младежите приканиха всички присъстващи да поднесат цвете на мястото, където Андрей Монов е погубен преди 12 години, а точно против църквата „ Света Неделя “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР