Тази сутрин в 10.00 часа, в конферентната зала на Министерството

...
Тази сутрин в 10.00 часа, в конферентната зала на Министерството
Коментари Харесай

Ананиев подписва договора за 280 нови линейки

Тази заран в 10.00 часа, в конферентната зала на Министерството на здравеопазването здравният министър Кирил Ананиев и изпълнителният шеф на „ София Франс Ауто “ АД Стоян Желев ще подпишат два контракта за доставка на коли за спешна помощ с нужното съоръжение, част от огромен план за рационализация на незабавната здравна помощ в България. На церемонията ще участва и министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

Първите 280 нови коли за спешна помощ би трябвало да получим в идващите три години. Общата стойност на плана за развиване на незабавната здравна помощ е над 163 млн. лв., от които съвсем цялата сума е безплатна финансова помощ от Европейския съюз. Над 38 млн. лв. ще отидат за закупуването на нови коли за спешна помощ.

Това са първите нови коли за спешна помощ от огромния план, подписан през октомври, по който страната ни би трябвало да получи 400 модерни коли за спешна помощ с инсталация и съоръжение. Министерство на здравеопазването и „ София Франс Ауто “ АД ще сключат контракт за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на 95 броя коли за спешна помощ вид С, с включено здравно съоръжение и здравна инсталация, и контракт за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на 185 броя коли за спешна помощ вид В, с включено здравно съоръжение и здравна инсталация.

Общата стойност на двата контракта възлиза на 38 300 640, 00 лева с Данък добавена стойност. Линейки вид В, според европейски стандарт EN 1789 – са коли за спешна помощ за превозване на хора в положение, което изисква медицински грижи и с съпътстващо здравно лице. Реанимобили вид С, според европейски стандарт EN 1789 – са коли за спешна помощ за превозване на хора с съпътстващо здравно лице с опция за оказване на реанимация в колата за спешна помощ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР