Тази сутрин столицата отново бе потресена от стрелба срещу известен

...
Тази сутрин столицата отново бе потресена от стрелба срещу известен
Коментари Харесай

Провокация срещу държавата! Разстрелът на бизнесмена Петър Христов на е третото голямо покушение в "Отсечката на смъртта" до правителственото трасе в София?!

Тази заран столицата още веднъж бе потресена от пукотевица против прочут предприемач. Както БЛИЦ първо писа покрай мол „ България “, на ул. „ Ралевица “ бе прострелян, а по-късно умря предприемачът Петър Христов.

По първична информация по него е било стреляно от прилежащ градеж наоколо до офиса му. Най-вероятно убийството е поръчково. По Христов са изстреляни 8 патрона, като са го уцелили 4. Един от тях в главата, другите в региона на гръдния панер.

Това обаче не е първото знаково ликвидиране, станало на правата на гибелта на бул. " България ", където изгубиха живота си при пукотевица от засада и други видни български предприемачи.

Днешното нападение против предприемача Петър Христов обаче става при започване на Европредседателството на България и на идващия ден след окончателното развръзката с шесторното ликвидиране в Нови Искър.

Но в случай че там драмата бе битова, то в този момент покушението е против известна персона, обвързвана с политици по високите етажи на властта, изстрелите ехтят в непосредствена непосредственост до държавното трасе и този демонстративен разстрел към този момент изцяло резонно може да се смята за брутална провокация против страната. Отговорът би трябвало да е мълниеносен и разрушителен за престъпността, осмелила се да надигне глава!

БЛИЦ напомня за другите две знакови покушения в " Отсечката на гибелта " на бул. " България ":

На 26 октомври 2005 година в София на бул. „ България “ е погубен Емил Кюле в. Той се е движил с джипа си по бул. " България " в посока към центъра. Малко преди кръстовището с бул. " Димитър Несторов " по колата е открита пукотевица и съгласно очевидци са изстреляни 4-5 патрона. Шофьорът на джипа е откаран в ИСМП " Пирогов ", а Кюлев е умрял на място.

Кюлев е български банкер, някогашен притежател на ДЗИ Банк. Председател на Управителния съвет на Българската федерация по плувни спортове. Един от най-богатите хора в България. Занимава се е с банкерство, осигурителен бизнес и туризъм (бивш притежател на ваканционен клуб „ Ривиера “ до Златни пясъци).

На 19 август 2003 година, след пукотевица на кръстовището на бул. " България " и " Гоце Делчев " в столицата е погубен 40-годишният Филип Павлов Найденов-Фатик , обвързван с наркотрафика. Той е наследник на починалия оръжеен търговец Шабан Фатик.

Около 11,30 часа на червен светофар на кръстовището на булевардите " България " и " Гоце Делчев " стопира сребристият " Мерцедес S 600 " с номер BB FN 888 на предприемача (буквите от регистрационния номер не са инцидентни: BB идва от турската дума baba - татко, F е от Фатик, а N значи Найденов).

Изведнъж от близка кола излиза маскиран мъж, който стартира масирана пукотевица по мерцедеса с автомат " Калашников ". Луксозният автомобил е надупчен с над 30 патрона, 9 попадат във Фатик, единият от които в главата му.

Въпреки че е ранен, водачът – Румен Желязков-Жабока (41 г.), съумява незабавно да го откара в болница, само че към този момент е късно - шефът му е мъртъв. Самият той оцелява след интервенция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР