Тази сутрин, след разговор с премиера Бойко Борисов, той обяви,

...
Тази сутрин, след разговор с премиера Бойко Борисов, той обяви,
Коментари Харесай

Главчев може да напусне и парламента заради Нинова и Кутев

Тази заран, след диалог с премиера Бойко Борисов, той разгласи, че се отдръпва от поста като честен акт, с цел да няма напрежение в Народното събрание преди европредседателството на България.

"Сигурно това е пръв случай, когато желаят на ръководител на Народно заседание оставка за това, че е спазвал правилника. Но в името на това, че ни следва председателство, пък и в името на парламентаризма изобщо, тъй като знаете по какъв начин наподобява за Народното събрание, когато ги няма половината народни представители, а 1/3 в тази ситуация, поех този собствен избор “, разяснява по-късно пред публицисти той.

Главчев и посочи, че сътрудниците му упорстват да остане в Народното събрание, само че малко ще намерения по тази тематика, тъй като персонално за себе си счита, че му е мъчно да стои в едно Народно заседание с Корнелия Нинова и Антон Кутев , поради чието изпъждане от пленарно съвещание подава оставка.

„ Да приемем, че е цялата група на Българска социалистическа партия. Аз неслучайно напущам, тъй като няма по какъв начин един човек да бъде против цяла партия и то такава със 100-годишна история, правоприемник на Българска комунистическа партия “, добави Главчев.

Попитан дали ГЕРБ още веднъж са предложили на Корнелия Нинова да поеме председателския пост, той отговори, че не са.

Главчев още веднъж акцентира, че министър председателят Борисов нищо не е изискал от него , а му е споделил самичък да вземе решението си.

„ Аз взех решение, че е по-добре да избегнем следващ недобър звук. Още повече, че на мен ми се носи славата, че съм някакъв цензор и подтискам свободата на словото. Не знам дали сте видели такова нещо в последните шест месеца “, сподели той

На въпрос дали е правилно, че кръгове от Българска социалистическа партия са съдействали Антонио Таяни да не посети Народното събрание, когато пристигна във вторник, Главчев отговори:

„ Антонио Таяни идва в понеделник вечерта, удостоверил е наличието си. Това е чиста нечиста сделка. Няма такова нещо изрично “.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР