Тази сутрин ще бъде студено, с минимални температури между 2°

...
Тази сутрин ще бъде студено, с минимални температури между 2°
Коментари Харесай

Предупреждение за опасно ниски температури днес

Тази заран ще бъде студено, с минимални температури сред 2° и 7°, по високите полета и в котловините - и по-ниски и там ще се образува слана. На места в равнините видимостта ще бъде понижена.

През деня ще бъде най-вече слънчево. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде по-високо от междинното за октомври.

Жълт код за ниски температури е разгласен в 8 области на Западна България – София, София област, Враца, Перник, Видин, Монтана, Кюстендил и Благоевград.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, със слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 17°-18°. Температурата на морската вода е към 22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Вятърът доста ще отслабне. Максимална температурата на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра - към 3°.

Във вторник над Източна България ще има забележителна облачност, а в югоизточните региони се чакат и слаби превалявания. В Западна и Централна България времето ще бъде най-вече слънчево, ще е съвсем безшумно и преди обяд тук-там в низините ще се образува мъгла. Ще бъде съвсем безшумно, само че ще остане много хладно. Минималните температури ще са сред 1° и 6° и сутринта във високите полета ще има слана, а оптималните ще са сред 12° и 17°.

В сряда и четвъртък ще доминира слънчево време. Ще се затопля, температурите ще се покачват с по 2-3 градуса дневно. На повече места в равнинната част от страната преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР