Тази сутрин се стигна до ескалация на напрежението в сградата

...
Тази сутрин се стигна до ескалация на напрежението в сградата
Коментари Харесай

Ескалация на напрежението в бившия Партиен дом

Тази заран се стигна до ескалация на напрежението в постройката на Народното събрание на пл. "Бетенберг " – някогашния Партиен дом, където няколко медицински сестри се барикадираха нощес.

Служители на НСО пробваха да приберат протестиращите дами от прозорец на постройката, само че една от тях – Бойка Атанасова, съумя да излезе още веднъж и разгласи гражданско непокорство.

От през вчерашния ден вечерта 5 сестри се барикадираха в залата, където заседава Здравната парламентарна комисия.

Сестрите излязоха на прозорците на постройката тази заран, тъй като нямат ток. Служители на НСО, измежду които и техният шеф – ген. Владимир Станчев, се пробваха да приберат дамите в постройката.

Бойка Атанасова разгласи, че са били блъскани и дърпани. Тя твърди, че лидерката на митингите Мая Илиева е викала за помощ. Атанасова съобщи няколко пъти в, че се опасява да влезе, тъй като не се знае какво ще им създадат.

Тя изиска камери на медиите да влязат в постройката, с цел да се подсигурява тяхната сигурност.

Искахме да слязат от прозорците, никого не сме блъскали, опитахме се да я вкараме вътре, разгласи началникът на НСО.

Два часа след спотанното решение на групата протестиращи да останат в постройката беше мобилизиран екип психолози на НСО, които цяла нощ са работил с тях. Опитахме се да ги склоним към разговор, без да упражняваме напън. Но напъните ни останах без триумф. Те остават непреклонни в настояванията си “, разяснява пред bTV представителят на НСО Веселин Нинов. Службата дава отговор за защитата на някогашния Партиен дом.

Те всъщност не са извършители на публичния ред, не са извършители на режима на сигурност на постройката и не ги считаме за рисков фактор, посочи Нинов.

Към 8:30 ч. пожарната разпъна платнище под постройката, което да обезопаси вероятно рухване от прозореца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР