Тази сутрин се чух с Явор Колев, наистина има несанкциониран

...
Тази сутрин се чух с Явор Колев, наистина има несанкциониран
Коментари Харесай

Руснаци ударили сървърите на НАП заради F-16, твърди вътрешният министър

" Тази заран се чух с Явор Колев, в действителност има несанкциониран достъп до сървър на Национална агенция за приходите, от който е изтеглена избрана информация ”. Това съобщи в ефира на bTV вътрешният министър Младен Маринов по отношение на информацията, че хакери са проникнали в базата данни на Агенцията по приходите.

Хакерите оповестиха през вчерашния ден в имейл, адресиран до медиите, за невиждания теч на персонални данни от български институции. Те оповестяват, че е " продънен " един от сървърите на Министерството на финансите.

„ Не съм експерт по политически разбори, само че нормално проведените незаконни групи, които се занимават с хакерски офанзиви, търсят финансова полза – да осребрят дейностите си, или в тази ситуация може да се направи и политически разбор. Вчера беше взето значимо решение на изключително съвещание на Министерския съвет за пазаруване на самолети F-16, а имейлът е съветски ”, разгласи Маринов.

Той посочи, че част от информацията е сверена и престои разбор, с цел да се разбере по кое време е направено това несанкционирано влизане в сървъра на Национална агенция за приходите.

Относно сигурността на системите с персонални данни на жителите министърът сподели: „ Всяка система с външен достъп има своите уязвимости. Това не се случва единствено в България. Може би това е първият случай в България, в който има триумфи и са откраднати доста персонални данни ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР