Тази сутрин предстои полет, който да прибере блокираните в Париж

...
Тази сутрин предстои полет, който да прибере блокираните в Париж
Коментари Харесай

Блокираните в Париж български работници ще бъдат върнати у нас

Тази заран следва полет, който да прибере блокираните в Париж български служащи у нас. Френските гранични управляващи са поискали от авиопревозвача, довел пасажерите във Франция, да ги върне назад в България, защото не отговаряли на изискванията да влязат в страната. Това заяви българският консул в Париж Милена Узунова в четвъртък пред бТВ.

Преди ден стана ясно, че 70 сезонни служащи от България са били арестувани при кацането си във френската столица Париж. Според признатите ограничаващи ограничения във Франция локалните управляващи позволяват влизане на жители на Европейския съюз, които имат непрекъснато местопребиваване в страната, което изключва сезонните служащи.

Групата е пристигнала на летище " Шарл де Гол " в Париж на 5 май, като служащите са били наети у нас посредством посредническа компания. Българските жители имат подписани контракти и адрес, на който ще бъдат настанени, само че не дават отговор на изискването непрекъснато да живеят във Франция, с цел да бъдат позволени

“Многократно разговарях с представител на групата. Вчера ги посетихме на място. Становището на управляващите е, че те не са съумели да дават задоволително доказателства. Самите ни сънародници признават, че някои от тях идват за първи път или са тук за втори летен сезон “, изясни Узунова.

По думите ѝ в случай че някой от българите реши да не се връща у нас, то никой не може да го накара да се качи на самолета, само че може да има наказания от страна на Франция, тъй като не са изпълнили изискванията да влязат в страната.
Консулът добави, че след инспекциите групата е била настанена в административен център за чужденци където изискванията са положителни и са имали храна и мобилна връзка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР