Тази сутрин председателят на парламента получи наранявания при инцидент на

...
Тази сутрин председателят на парламента получи наранявания при инцидент на
Коментари Харесай

Директно От Болницата: Спешна Операция За Цвета Караянчева!

Тази заран ръководителят на Народното събрание получи пострадвания при случай на основен път Шумен-Силистра, след разклона за с. Върбак, при който автомобил на Националната работа за защита /НСО/ е ударен от лек автомобил, ръководен от 31-годишна шофьорка.

" Току що приключихме проучванията, които трябваше да създадем. В момента я качваме към операционната. Има фрактура в региона на ляво рамо и това би трябвало да бъде закрепено ", заяви шефът на болница " Лозенец ". Няма потребност от други интервенции, положението й е устойчиво, добави той.

Предполагам, че в границите на един месец тя ще бъде безусловно възобновена и трудоспособна, сподели още проф. Спасов.

Попитан дали положението й е налагало превоз с хеликоптер от Шумен до София, шефът на болница " Лозенец " разяснява, че никой не може да се ориентира какво е било положението й след злополуката и дали има вътрешен кръвоизлив или не. " Тук направихме скенер на главата, на шийните прешлени. Аз я видях тук, тя беше с доста мощна болежка по време на превоза ", добави той.

Тя бе превозена първо в болничното заведение в Шумен, а след първичната здравна помощ е качена на хеликоптер, който да я транспорти до София.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи оповестиха за пътен случай на същия път, без да уточнят, че става дума за автомобила на шефката на Народното събрание. Според формалната информация трима души са потърпевши при злополуката.

Сигналът е подаден малко след 10.30 часа през днешния ден. По първични данни, на към 150 м след разклона за село Върбак, 31-годишната лидерка на " Ауди А4 " на ляв завой навлязла в опесъчен сектор, изгубила надзор над колата и се блъснала в насрещно движещ се лек автомобил. Водачите са тествани за алкохол, пробите са негативни. Работата по изясняване на аргументите за пътния случай продължава, се споделя още в формалното известие.

Шофьорът на НСО съумял да реагила в последния миг и да завърти служебният " Мерцедес " по този начин, че ударът да е непряк удар, а не преден.

Мъжът, дамата и детето на 10 години от " Ауди " -то са закарани в Шуменската болница, където са прегледани и са освободени за домашно лекуване.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева осведоми за положението си с пост във Facebook. След злополуката на пътя Силистра-Шумен тя удостовери, че има фрактура - на раменната става, само че успокои, че не е в сериозно положение.

" Здравейте, другари. Пиша тук, защото нямам опция да отговоря на всички позвънявания - да, претърпях пътен случай. Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става. Изказвам своите благодарности на екипа в болничното заведение в Шумен. Доколкото съм осведомена, и останалите участници в злополуката са добре ", написа Караянчева във Facebook.

От Националната работа за защита, рефлексът на водача на Караянчева я в избавил от по-тежки последствия, като след маневрата му в последния миг последвалият удар е бил тежък, само че не и преден.

Към 18,00 часа придвижването по пътя Силистра-Шумен бе възобновено.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР