Тази сутрин под ръководството на Районната прокуратура във Варна започнаха

...
Тази сутрин под ръководството на Районната прокуратура във Варна започнаха
Коментари Харесай

Претърсват 2 офиса на фирми в Гълъбово заради италианския боклук

Тази заран под управлението на Районната прокуратура във Варна започнаха процесуално-следствени дейности в офиси на „ Брикел “ ЕАД и „ Траш юнивърс “ ЕООД в град Гълъбово, оповестиха от прокуратурата.


Търсят се и ще бъдат конфискувани документи и материали, които имат връзка с към този момент формираното досъдебното произвеждане за пристигналите 127 контейнера с отпадък.

В Гълъбово са наблюдаващият прокурор Невена Илиева, трима дознатели и полицейски екипи.

Междувременно на пристанището разтоварват турския транспортен съд, на който по-късно през днешния ден ще бъдат натоварени първите 28 контейнера за реекспорт. Те ще бъдат върнати назад на изпращача – „ Дентиче пантелеоне “ в Салерно, откакто Районната прокуратура даде позволение за превозването им. То ще бъде за сметка на италианското сдружение.

Първите контейнери от Италия са пристигнали на 9 октомври 2019 година До 25 ноември предходната година на пристанище Варна-запад са били разтоварени общо 127 контейнера с краткотраен режим на предпазване до 90 дни. Товарът им бил разгласен като пластмасови и каучукови боклуци.

След приключване на периода за краткотрайно предпазване при отваряне на контейнерите проверяващите откриха разминаване сред действителното и манифестираното наличие. Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени боклуци и са предопределени за получателя – „ Блацион “ в София. Те трябвало да бъдат доставени на площадката на „ Траш юнивърс “ ЕООД в Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на „ Брикел “.
 Пристигна корабът, на който ще бъдат натоварени контейнерите с италиански отпадък Пристигна корабът, на който ще бъдат натоварени контейнерите с италиански отпадък
Корабът, на който ще бъдат натоварени 28-те контейнера с отпадък дойде на пристанището във Варна. Най-вероятно товаренето на контейнерите ще започн...
Още по тематиката Казусът с боклука
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР