Тази сутрин почина Тошо Тошев, съобщиха на Клуб Z от

...
Тази сутрин почина Тошо Тошев, съобщиха на Клуб Z от
Коментари Харесай

Почина Тошо Тошев

Тази заран умря Тошо Тошев, оповестиха на Клуб Z от фамилията.

Тошо беше главен редактор на " Труд " в най-силните му години, основател на в. " Преса ", създател на няколко книги - прозаичност, журналистика и записки. Да, Тошо - по този начин го назоваха всички, които работеха с него - от стажант-репортерите до заместниците му. Защото той искаше да е по този начин. Беше непоколебим, само че великодушен, изискващ, само че раздаващ се. Някои се опасяваха от него - най-вече политици, други го смятаха за другар - най-вече сътрудници. 

Тошо съумя да направи от казионния синдикален вестник " Труд " най-силната печатна медия след 1989 година - до момента в който беше негов основен редактор. Участваше интензивно в политиката, а не просто я отразяваше. Освен качествата си като публицист, той притежаваше един безспорен гений - да създаде екип и да го стимулира. Хората от Вестника, някои от които са част от Клуб Z, знаеха и можеха да работят по 12 часа - без мрънкане, без самовъзвеличаване, безотказно. Защото по този начин работеше и Тошо.

Клуб Z сервира своито съболезнования на околните му.

Сбогом, Тошо!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР