Тази сутрин отново се чух с хората от щаба в

...
Тази сутрин отново се чух с хората от щаба в
Коментари Харесай

Денков: Обстановката в Царево постепенно се успокоява

Тази заран още веднъж се чух с хората от щаба в Царево. Постепенно се успокоява ситуацията. Пуснато е електричеството, вода може да се употребява за битови нужни, към момента има усложнение поради разрушените мостове и настилката.


Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители онлайн, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Реакцията на всички институции в страната този път беше напряко светкавична ", акцентира Денков и добави, че имаше чиновници, които, от една страна, помагаха на хората да бъдат евакуирани, въпреки това, Министерство на вътрешните работи урегулира придвижването и прочие

Премиерът добави, че от МТСП незабавно са се присъединили, с цел да обяснят на хората какво следва и какво би трябвало да получат като помощ от страната. Той заяви, че първата помощ е обвързвана с нарушаване в постройките, в които живеят хората, тя е увеличена четири пъти по отношение на предходната година и е до 1512 лева на домакинство. „ Има и още една помощ – до 2500 лева, за развалени електроуреди ", посочи Денков.

Очаквайте детайлности./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР