Тази сутрин отново има напрежение на гръцко-турската граница. От турска

...
Тази сутрин отново има напрежение на гръцко-турската граница. От турска
Коментари Харесай

Отново мигрантски натиск към Гърция по р. Марица

Тази заран още веднъж има напрежение на гръцко-турската граница. От турска страна против гръцките граничари се употребява сълзотворен газ, предава БНР. Гърците дадоха отговор с водни струи. Не се вижда огромно придвижване на мигранти, оповестяват граничарите и чакат всеки миг нови опити за прекосяване на границата.Мигрантите пробват да влязат в Гърция по река Марица. Военни кораби спряхо навлизането на лодки с мигранти към островите.
Жителите на Лесбос втори ден не позволяват транспортен съд на неправителствена организация да дебаркира.
Властите оповестяват, че в последните 12 часа са попречили на към 2 хиляди мигранти да преминат в Гърция, а 24 души са задържани на река Марица.
Много дребна част от мигрантите са от Сирия съгласно информация на охранителите на границата. Повече от 90% са незаконни мигранти.
 

В Егейско море до островите Лесбос, Самос и Хиос се организира военно обучение и е в действие възбрана за придвижване на частни плавателни съдове. Поради тази причина няма идващи лодки  с мигранити.Военните кораби блокират всяко нахлуване в гръцки териториални води.
За да понижи напрежението на островите от наличието на хиляди мигранти,започва тяхното прекачване навътре в страната в затворени лагери, заяви представителят на държавното управление, представен от международните организации.
Вижте още:
НА ЖИВО: Мигрантският напън по гръцко-турската граница се ускорява
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР