Тази сутрин от ивицата Газа срещу Израел са изстреляни около

...
Тази сутрин от ивицата Газа срещу Израел са изстреляни около
Коментари Харесай

Преди израелската атака срещу Газа палестинци са изстреляли 50 ракети срещу Тел Авив

Тази заран от линията Газа против Израел са изстреляни към 50 ракети, като към 20 от тях са били прехванати, оповестиха от въоръжените сили на Израел.

В отговор израелските военни нападнаха Газа, при което беше погубен главатарят на палестинската екстремистка формация " Ислямски джихад " Бах Абу ал Ата в Газа.

" Системата " Железен купол " (за противовъздушна защита - б. р.) прехвана ракети на централната част на Израел. Около 20 от общо 50 ракети, изстреляни от линията Газа против израелски цивилен обекти, бяха прехванати. " - се споделя в формалното известие на израелските военни.

В него се показва още, че в отговор израелски изтребители са поразили терористични цели на джихадистите в Газа.

Обстрелът против Израел беше наказан от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Първоначално беше публикувана информацията за удара на Израел против терористите, а след това тази за предхождащата го офанзива на " Ислямски джихад " против израелската територия. Основна цел на ракетите на джихадистите е била столицата Тел Авив.

Властите оповестиха, че в южните и централните елементи на страната е бил подаден сигнал за паника, към един милион израелски жители са били приютени в противобомбените укрития. Училищата и офисите в атакуваните региони бяха затворени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР