Тази сутрин от "Да, България" изписаха върху надлеза на София

...
Тази сутрин от "Да, България" изписаха върху надлеза на София
Коментари Харесай

”Да, България” с надпис ”Чайка, вън от Европа!”, свалиха го

Тази заран от "Да, България " изписаха върху надлеза на София Тех Парк на бул. "Цариградско шосе " в София "Чайка, вън от Европа! ". Именно оттова, на път от летището, ще мине кортежът на съветския магистрат №1, който тази седмица идва на посещаване при основния прокурор Сотир Цацаров.

"Първото, което ще види генералният прокурор на Русия: Чайка, вън от европейска България! ", написаха във Facebook от партията на Иванов, където разгласиха и фотография с надписа.

Само час по-късно обаче той беше свален. Все още не е ясно кой го е премахнал.

"Страхът пред руския шеф очевидно е голям. Надписът "Чайка, вън от Европа! " към този момент е свален ", обявиха от "Да, България ".

Юрий Чайка е апетитен като един от доближените на съветския президент Владимир Путин и се твърди, че съгласува всички свои решения с него. А преди две години от Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални го изобличиха в владеене на имущество от фамилията му надхвърлящо неведнъж приходите. Самият Чайка упрекна непознатите спецслужби, че стоят зад това, само че не опроверга с обстоятелства разкритията.

От партията на Иванов през вчерашния ден разпространиха позиция против визитата му у нас, за което към момента не се знае по кое време тъкмо ще се състои. Според "Да, България " полуконспиративният темперамент на това мероприятие е опит за заобикаляне на българското публично мнение и израз на тоталната липса на легитимност на сходно деяние.

"Г-н Чайка не е елементарен представител на РФ и срещата с него не е част от регулярните и нужни двустранни връзки. Първо като министър на правораздаването и след това като общоприет прокурор, господин Чайка е централно настоящо лице в построяването на властническия режим на Путин в Русия. Той е лицето на погазването на върховенството на правото и човешките свободи, репресията против медиите и опозицията, толерирането на корупцията и злоупотребата с власт и на задушаването на съветската народна власт.

Той е измежду главните виновни за актове на интернационална експанзия и нарушавания на интернационалното право, държавно допустителство на политически убийства, замитане на следите на голям брой политически и държавно проведени закононарушения на Путиновия режим. Срещу господин Чайка и неговото семейство има съмнения за корупция, чието следствие се стопира от него самия ", се споделя в декларацията на на политическата групировка.

Междувременно през днешния ден Цацаров разяснява пред журналсти във връзка визатата на своя съветски сътрудник, че ще бъде подписана стратегия за двустранно съдействие. Тя ще включва взаимно образование на прокурори, като първото мероприятие ще е съдействие в региона на антитероризма.

Преди няколко месеца Цацаров беше на посетители на Чайка в Москва и тогава беше обявено, че са обсъждали наказателното гонене на "чуждестранни бойци ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР