Тази сутрин - около 7 часа, десетина разследващи полицаи са

...
Тази сутрин - около 7 часа, десетина разследващи полицаи са
Коментари Харесай

Стана ясно какво са търсели разследващите в дома на русофила Юрий Борисов

Тази заран - към 7 часа, десетина проверяващи служители на реда са обискирали дома на секретаря на придвижване "Русофили " Юрий Борисов. Това описа пред БНР брачната половинка на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен основен редактор на в. „ Дума “ Дора Чичкова.

Именно информация по отношение на това придвижване са търсили те.

Обискът е бил позволен от арбитър от Специализирания углавен съд, който спецпрокуратура е убедила, че има данни, че Юрий Борисов се е сложил в услуга на непозната организация да ѝ служи като разузнавач. Текстът е от глава първа в Наказателен кодекс „ Престъпление против републиката “, следствията, по която са от компетентността на Специализираната прокуратура.

В дома на Борисов проверяващите са търсили информация за компаниите на ръководителя на „ Русофили “ Николай Малинов, както и информация за самото придвижване. Обискът е траял четири часа, описа Дора Чичкова.

Иззети са били персоналният компютър и телефонът на мъжа ѝ, само че са били прегледани и всички налични в дома им компютри и флашки. Иззета е била и директория с отрязъци от изявленията и публикации, свързани с „ Русофили “, както и книга на ръководителя Николай Малинов.

Обрат: Освободиха задържания топ русофил Юрий Борисов без обвиняване

Заместник-председателят на придвижването „ Русофили “ Стоян Проданов дефинира пред кореспондент на стратегия „ Хоризонт “ обстановката с основния секретар Юрий Борисов като „ фарс “. Той е безапелационен, че нито Борисов, нито който и да е член на управлението на организацията, може да бъде разузнавач.

Самият Проданов не е бил издирван от прокуратурата и не е осведомен дали в офиса на придвижването е юридически обиск.

„ Целите тези събития за мен са един фарс. Няма по какъв начин представители на социална организация да са шпиони. Какво могат да шпионират? Това са безусловно неинформирани хора, да не приказваме за конфиденциални държавни секретни информации.

Министър Младен Маринов с първи думи след арестите на русофили за шпионаж

Тази акция има за цел да провали националния събор на 14-ти с политическа цел на първо място. Движение „ Русофили “ пречи на този, на който имат власт Специализираната прокуратура “, сподели Проданов.

Междувременно от прокуратурата оповестиха, че секретарят на придвижване „ Русофили “ Юрий Борисов към този момент е на независимост. На този стадий по делото няма повдигнати обвинявания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР