Тази сутрин около 7.10 часа на излизане от гара Дралфа,

...
Тази сутрин около 7.10 часа на излизане от гара Дралфа,
Коментари Харесай

Кои са най-честите причини за инциденти с влакове у нас?

Тази заран към 7.10 часа на излизане от гара Дралфа, Търговищко, е дерайлирал последният вагон от общо 4-те вагона на бързия трен от Варна за София. Няма потърпевши пасажери, които са били към 60, същите са траяли пътуването си с прекачване в другите вагони.

На излизане от гарата влакът се е движел със скорост 15 км/час и машинистът го е спрял незабавно, с цел да избегне дерайлирането му.

" При излизане от гарата на стрелка, последният вагон, последната колоос, потегля по другия детайл на стрелката, евентуални аргументи са неверна операция, техническа нередовност, машинистът ненадейно е спрял. Предстои прибиране на вагоните в гара Дралфа, имат лек механически проблем ", изясни Пенчо Събев, шеф на Управление на влаковете, Горна Оряховица.

От изнесената информация излиза наяве, че аргументите за чести произшествия с влакове са няколко, а проблемите са се натрупали през годините, само че главните са най-вече остарелият преносим състав – локомотиви и вагони, липса на квалифицирани фрагменти и оттова недобрата поддръжка в региона на железопътният превоз.

Справка сочи, че през последната година и половина има случаи на близо 30 пожара на вагони или локомотиви. Последните произшествия са през януари на запалил се локомотив край Мездра и лек случай край гара Повеляново.

След няколко часа прекъсване на придвижването, двата вагона бяха прибрани на гара Дралфа и двете линии са освободени, както и автомобилният път за селата Росина и Кошничари. По случая се организират следствия за изясняване на случая под управлението на Районна прокуратура Търговище.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР