Тази сутрин на територията на столицата се проведе специализирана полицейска

...
Тази сутрин на територията на столицата се проведе специализирана полицейска
Коментари Харесай

Комисар Тодоров: Ще осигурим правото на свободно придвижване на всички граждани

Тази заран на територията на столицата се организира профилирана полицейска интервенция. Целта беше възобновяване на пътното придвижване и публичния ред на трите кръстовища, блокирани от палатки, тенти и други предмети и движимости, заяви комисар Тони Тодоров, зам.-началник на Охранителна полиция - Столична дирекция на вътрешните работи.

Той напомни, че още от началото на митингите полицията наблягаше, че те не са декларирани в Столична община, какъвто е редът, и бяха избрани като нерегламентирани. Тълкувайки, какво значи „ нерегламентирани “, започнахме да приказваме за акт на гражданско непокорство. Вчера, на база ежедневния разбор в Столична дирекция на вътрешните работи, краткотрайният действен щаб взе решение да се подхващат дейности по възобновяване както на публичния ред, по този начин и на пътното придвижване, блокирано на трите кръстовище.

В 4,30 часа чиновниците пристъпиха към съответните дейности, с високоговорители беше разпоредено на присъстващите на трите места да освободят пътното платно и да приберат всички намиращи се там предмети. Бяха направени доста записи и от страна на присъстващите, и от камерите на Столична дирекция на вътрешните работи. Категорично декларирам, че физическа мощ без помощни средства беше употребена против едно лице, което отхвърли да напусне кръстовището, само че тя бе в границите на полицейските пълномощия, самият той няма искания. Задържани са 12 лица, осем от тях - за несъблюдение на полицейско предписание, а трима - за определяне на тяхната идентичност. Ще им бъдат формирани актове и неотложно ще бъдат освободени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР