Тази сутрин на места в низините и около водните басейни

...
Тази сутрин на места в низините и около водните басейни
Коментари Харесай

На Йордановден и Ивановден времето ще е зимно, но не прекалено студено

Тази заран тук-там в низините и към водните басейни ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще е съвсем безшумно, с минимални температури от минус 2 до 3 градуса. Утре ще е най-вече слънчево. След обяд в Източна България ще се появи слаб южен вятър. Температурите още малко ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 9 и 14 градуса, показват от Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките.

Атмосферното налягане ще се покачва още и ще се приближи до междинното за януари.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. В утринните часове в обособени региони ще има ниска облачност или мъгла. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температура на морската вода е 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Вятърът на всички места ще се ориентира от запад-югозапад и ще е най-вече сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11 градуса, на 2000 метра - към 5 градуса.

В неделя и понеделник времето ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно. В низините тук-там ще е мъгливо или със слоеста облачност и там ще остава релативно по-студено, а в планините и планинските региони ще се затопли още. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред минус 1 и 4 градуса, а оптималните - сред 10 и 15 градуса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР