Тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала

...
Тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала
Коментари Харесай

Каракачанов: Спряхме 60 мигранти, армията е в готовност

Тази заран гранична полиция е попречила и не е позволила да преминат турската граница две имигрантски групи, по към 30 индивида всяка една, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов

Заявявам безапелационната си решителност армията да окаже цялостно подпомагане и да предприеме всички нужни ограничения за запазване на държавната граница, като не допусне нито един незаконен преселник на територията на България. За тази цел Българската войска има подготвеност да се включи със състав до 1000 души и до 140 единици техника, акцентира министърът.

По-рано през днешния ден министър председателят Борисов заяви, че от сутринта жандармерията е трансферирана по границата с Турция и морските граници. По-късно през днешния ден Борисов ще приказва с турския президент Реджеп Ердоган.

Притеснителното съгласно Борисов е, че турските граничари са си отдръпнали постовете. Премиерът подреди да влязат във връзка нашата Гранична полиция с техните сътрудници.

„ Към момента има действителна опасност предвид на събитията, които се случат там. Когато се бият с ракети, хората бягат, разбираемо е. А пък по едно и също време, когато ние постановяваме такива тежки процедури за влизане и излизане от страната поради ковид, представете си да стартират да влизат стотици хиляди мигранти. Това не можем да си го позволим ”, добави Борисов.

Стотици мигранти в Турция се насочиха към граничните райони с Европа, оповестиха локалните медии, откакто съгласно известията турските управляващи са " отворили портите ".

До това развиване на обстановката се стигна, откакто 33 турски бойци бяха убити в северозападната сирийска провинция Идлиб при въздушен удар в четвъртък, за което Анкара упрекна Дамаск.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР