Тази сутрин е приключила операцията по преливане на около 20

...
Тази сутрин е приключила операцията по преливане на около 20
Коментари Харесай

Преляха всички 20 тона амоняк от цистерната, излязла от релсите край Пирот

Тази заран е завършила интервенцията по преливане на към 20 тона амоняк от цистерната, която излезе от релсите край Пирот, и по преместването ѝ на безвредно място, в гара Суково, което значи, че на мястото на железопътния случай към този момент няма приключване на амоняк, заяви сръбският министър на строителството, превоза и инфраструктурата Горан Весич, представен от Танюг и Нова тв.
По-рано цистерната, от която изтичаше амоняк, беше вдигната с кранове и върната на релсовия път.
Весич акцентира, че интервенцията по повдигане и връщане на цистерната на релсовия път е била високорискова, добавяйки, че е била ръководена от представители на сръбското министерство на строителството, превоза и инфраструктурата, отдела за изключителни обстановки на министерството на вътрешните работи и щаба за изключителни обстановки на град Пирот.
Министърът акцентира, че екипите, които правят надзор и наблюдаване на качеството на почвата, водата и въздуха, ще останат на мястото, до момента в който щабът за изключителни обстановки не реши друго.
Екипите на „ Железопътна инфраструктура на Сърбия “ не престават с ремонта на релсовия път, с цел да могат да се върнат на релсите още три цистерни с амоняк, които се обърнаха, само че от които не е имало приключване на амоняк.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР