Тази сутрин движението на метрото в участък от центъра остана

...
Тази сутрин движението на метрото в участък от центъра остана
Коментари Харесай

Уволниха директора на метрото в Букурещ след инцидент

Тази заран придвижването на метрото в сектор от центъра остана блокирано повече от два часа поради късо съединяване, което бе провокирано от паднала върху релсите вентилационна тръба, оповестиха румънските медии и Българска телеграфна агенция.

Влак, цялостен с хора, остана в тунела на близо 200 метра от перона на станция "Ероилор ". Пътниците бяха евакуирани от екипи на Метрорекс, като няма потърпевши.

След случая обаче министърът на превоза Феликс Строе уволни генералния шеф на компания Метрорекс Марин Алдя и шефа по употреба на сдружението Ливиу Дину, съобщи организация Аджерпрес, като се базира на представители на министерството на превоза.

"От години в Метрорекс липсва дисциплинираност на работа, на услуги ", разяснява министърът пред локални малките екрани тази заран.

Той заяви, че е образувана анкетна комисия, която ще ревизира поддръжката на метространциите, защото са били отпуснати средства, само че би трябвало да се види дали работата по поддръжка е била осъществена в действителност.

"Ако бъдат открити нередности, ще бъдат сезирани проверяващите органи ", уточни Феликс Строе.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР