Тази сутрин двама представители на властта - Антон Тодоров от

...
Тази сутрин двама представители на властта - Антон Тодоров от
Коментари Харесай

Арогантното поведение на българските политици към медиите

Тази заран двама представители на властта - Антон Тодоров от ГЕРБ и Валери Симеонов от "Обединени патриоти ", си разрешиха да насочат към водещия на утринния блок на "Нова телевизия " Виктор Николаев извънредно отблъскващи подмятания за професионалното му бъдеще, правейки прилика със случилото се с досегашната му колежка Ани Цолова. "Защо употребявате такава мощна дума като "шайка ". Ще ви изяде хляба. Тя и колежката ви беше тръгнала в една посока и към този момент виждам, че липсва столчето й ", съобщи Тодоров.

"Вижте, колежката ви беше тук, а ето, останахте си самичък ", добави в идващия диалог Симеонов.

Българските политици от дълго време се държат надменно, безочливо и самодоволно в ефир. Властта няма почитание към медиите, тъй като ги възприема като беззъбо куче, което е поставено да пази двора проформа, само че на което постоянно можеш да му дръпнеш каишката или да го изриташ, с цел да си спомни кой е същинският стопанин, в случай че стартира да си разрешава прекомерно доста.

Политическата класа не се притесняма да заплашва и да прави недвусмислени подмятания, тъй като може да си го разреши. Стара мисъл е, че самостоятелни са единствено тези, от които нищо не зависи. В медиите това важи с цялостна мощ. Хора, облечени във власт, влизат в студиата като в бащиния, тъй като живеят със самочувствието, че от партийните централи зависи комфортът им по време на изявленията и той постоянно е обезпечен. В редките случаи, когато някой публицист се "обърка " и зададе по-неудобен въпрос, си понася следствията.

И това унизително състояние на медиите в България ще продължава, до момента в който елементарните хора, които стават очевидци на всички тези безумия от екрана на тв приемника си, мълчат и нямат срещу. Нямат срещу да гледат безсмислени изявленията без действително значими въпроси. Нямат срещу да се палят коли на публицисти, да ги пребиват и да ги отстраняват от през днешния ден за на следващия ден. И нямат срещу всеки, докопал се до малко власт, да се държи надменно и снизходително с хората, от които зависи търсенето на истината.

Самите медии също би трябвало да са наясно - през днешния ден ще са сътрудниците, на следващия ден обаче ще сте вие. Защото колелото се върти и не се знае кой политико-икономически кръг ще пристигна на власт. Отказът от открита отбрана на правила тогава, когато някой не е от "нашите ", само че на всички е ясно, че е нападнат безпринципно от "силните на деня ", е по-страшен даже от цензурата!

И до момента в който "нямаме срещу ", тази истина, която е единственият ни път напред, в никакъв случай няма да излезе нескрито.

Десислава Любомирова
Actualno.com

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР