Тази сутрин бяха констатирани нови 11 кучета в центъра на

...
Тази сутрин бяха констатирани нови 11 кучета в центъра на
Коментари Харесай

Община Елин Пелин призова гражданите да подават сигнали за бездомни кучета

Тази заран бяха установени нови 11 кучета в центъра на град Елин Пелин, които явно са пуснати през нощта от незнайни лица, оповестяват от пресцентъра на Общината.
" Молим всички жители, които виждат стартиране на кучета на територията на общината, да запишат или снимат транспортното средство, с което се докарват кучетата, да ни алармират навреме за това деяние, с цел да сезираме съответните органи ", приканват локалните управляващи.
Всеки гражданин на общината, който желае да осинови бездомно куче, може да се обърне към Община Елин Пелин. Животните, които подлежат на осиновяване са с документи, кастрирани, обезпаразитени, ваксирани, чипирани и техните собстеници са освободени от заплащане на такса за тях.
Бездомните животни, които се маркират в община Елин Пелин, носят отличителни сини ушни марки, а новите животни са без марки. Кучетата, които имат розови марки са от граз София, означават от администрацията на кмета.
" За да спрем наклонността да бъдат непрестанно докарвани кучета от други общини, би трябвало навреме да се алармира за тези дейности, с цел да бъдат открити нарушителите. Апелираме към жителите да ни подават навременна информация, когато виждат ново стартиране на бездомни животни, както и да извърнат изключително внимание на типа и цвета на транспортното средство. Необходимо е да уведомят чиновниците на Община Елин Пелин за точното време и място, с цел да установим благодарение на органите на реда и конфигурираното видеонаблюдение кое е това транспортно средство. Анонимността на жителите ще бъде обезпечена.
До момента разполагаме с информация, че предходната седмица е имало стартиране на кучета в региона на Т-Маркет. Установихме, че има и нова доставка на бездомни животни от други обитаеми места през миналата нощ.
Уважаеми съграждани, бъдете бдителни и при обосновани подозрения сигнализирайте в общината или се обадете на дежурните телефони в районно управление (на МВР) Елин Пелин – 0725/60166. Телефоните, на които можете да подавате непрекъснато сигнали към общината, са 0725/60210 и 089 344 1409. Тези номера са дейни 24 часа, 365 дни в годината ", приканват от Общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР