Тази сутрин беше направен щателен оглед на трасето в района

...
Тази сутрин беше направен щателен оглед на трасето в района
Коментари Харесай

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Тази заран беше изработен подробен оглед на трасето в региона на в Кресненското дефиле. Над 100 души със специфична техника работеха през днешния ден за премахване на голямата скална маса, която се свлече на релсите покрай село Черниче и едвам не обърна снощния трен за София. Tова заяви генералният шеф на НКЖИ Красимир Папукчийски.

„Почти сме на финала с повдигането на локомотива, разбиването на огромния скален пай. Надявам се в утрешния ден да изведем локомотива и да предприемем дейности за възстановяването“, сподели Папукчийски по.

По-рано инж. Папукчийски, който управлява интервенцията, разяснява установеното от специалистите: „Констатацията на региона на злополуката е съществуването на откъртени няколко огромни блокове скална маса от порядъка сред 80 и 100 кубични метра. Проверяваме скалите, които са над местопроизшествието дали има заплаха за други, които да бъдат отстранени след това. Изключително тежки са изискванията, в които работят хората. В момента работят имам 100 човека“.

Експерти работят по няколко версии за повода за злополуката. Най-вероятната: „За мен нещата са сложни. Знаете, че оня ден имаше установен трус в региона на Благоевград, през вчерашния ден сутринта, с епицентър 10 километра от местопроизшествието и изобилните дъждове и замръзването в неделния ден. При минусови температури скалите са се отворили и след земетръса са тръгнали да се свличат“.

Ударът на влаковата комбинация в падналите скали нощес е бил доста мощен. Наклоненият под 45 градуса локомотив се е опрял в железен дирек. Този късмет е предотвратил рухването на влаковата комбинация в река Струма.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР