Тази сутрин Антонина Зетова проведе първа тренировка с националния отбор

...
Тази сутрин Антонина Зетова проведе първа тренировка с националния отбор
Коментари Харесай

Тони Зетова проведе първа тренировка като национален селекционер

Тази заран Антонина Зетова организира първа подготовка с националния тим за дами под 18 години, осведомиха от БФ Волейбол.

Легендата на българския женския волейбол бе назначена за селекционер на отбора на 22 ноември. От през днешния ден до сряда (11-13 декември) тя ще организира мини лагер с девойките. Той е част от подготовката за идните европейски квалификации (27-31 януари 2024 г.) в София, само че и с опознавателен темперамент за треньорския щаб.

" Видях какъв брой положителни резултати дават тези мини лагери, които се обезпечават от Българска федерация волейбол от предходната година. - разяснява Зетова пред уеб страницата на БФВ. - Това е оригиналност, само че съществуването им при подрастващите сформира е доста значимо, тъй като в тях се събират състезателки, върху които ние, треньорите, нямаме непрекъснато наблюдаване и по този начин можем да проследим дали има напредък в играта им.

От друга страна, и девойките имат опция да усетят духа на националния тим и да ревизират себе си измежду по-силна конкуренция на обособените постове, да натрупат опит. Вече виждаме съответни резултати от тези лагери. "

Отборът за дами под 18 години ще се приготвя в границите на три дни в столичната зала " Христо Ботев ". Програмата включва пет тренировки, а съставът, който е извикан е по-разширен. Зетова и нейният щаб изпратиха повиквателни на 21 състезателки.

" Целта на този мини лагер е да извикаме една по-разширена селекция, която включва и девойки, които през последната година не са били в полезрението на щаба и които са посочили израстване. Ще стартираме да постановяваме и тактиката, която имаме за този състав ", уточни селекционерът.

Зетова споделя, че това не е окончателния състав и късмет да попадне в тима ще има всяка състезателка, която показва добра форма и развиване.

" Понеже става дума за най-малката възраст при националите и тук измененията в развиването на обособените състезатели е доста динамично - някои бързо напредват, други на моменти изостават, ние ще следим необятен кръг от волейболистки и ще сме в подготвеност за промени ", споделя треньорката.

В треньорския щаб на тази възраст има още едно ново попълнение - италианският експерт Лука Киапини. Микро лагерът е единствено една седмица преди главният, който стартира на 19 декемри. Въпреки че времето до значимите мачове е малко, Зетова е оптимист за подготовката.

" Била съм дълго време в националния тим и като играч, и като треньор, и би трябвало да кажа, че преди този момент тимовете имаха не повече от 20 дни подготовка. Сега това подсигуряване на този дълъг подготвителен развой е доста позитивен, тъй като в действителност може да се свърши доста работа. При подрастващите е по-трудно, тъй като при тях са нужни години, с цел да развият техническите умения ", уточни легендата.

Квалификациите за Европейското състезание са две. Вторият кръг е сред 11 и 14 април, а финалите са в Кипър и Гърция от 1 до 13 юли. За този народен тим следва и Балканското състезание през лятото. Ето и какви са главните условия, които желае новият народен селекционер.

" Със сигурност и това, което постоянно доста съм държала, е 100 % разпределяне по време на подготовка. Това е, което ще изисквам, както и борбеност. Ние играем за България! ", уточни Зетова.

Състав на националния тим за дами под 18 години:

Симона Иванова, Габриела Жекова, Божидара Арнаудова, Лия Млякова, Мариела Петрова, Божидара Иванова, Вяра Парапунова, Лиана Василева, Магдалена Механджийска, Василена Николова (Левски София), Мария Магдалена Недялкова, Александра Китипова, Елисавета Сариева (ВК Марица), Вероника Петрова, Стефани Дянкова, Деница Ангелова (ЦПВК), Димана Иванова, Виктория Нинова (ВК ЦСКА), Калина Василева (ВК Миньор Перник), Никол Окоро (ДКС Варна), Габриела Найденова (ВК Казанлък).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР