Тази сряда въоръжени са убили четирима души и един е

...
Тази сряда въоръжени са убили четирима души и един е
Коментари Харесай

Пакистански сепаратисти атакуват военни в Пакистан

Тази сряда въоръжени са умъртвили четирима души и един е ранен при нахлуване на два военни поста в Пакистанска провинция Белуджистан. Единият пост се намира на към 450 километра от столицата на провинция Квета, а втория в провинция Ношки, инфомира Aljazeera.

Министърът на външните работи Шейх Рашид Ахмед декларира , че четирима или петима нападатели към момента се търсят от пакистанските сили. При нападението са убити четирима военни и девет от въоръжените нападатели. Убит е и граждански.

Отговорност за нападението е поела " Армия за избавление на Белуджистан " . Говорител на групировката декларирал, че офанзивите са осъществени от членове, които са подготвени да се жертват. Белуджийските сепаратисти обитават провинция Белуджистан в Пакистан, извършващи постоянни набези над формалните сили за сигурност и цивилното население. Отцепниците упорстват за повече права и самостоятелност , добавя Aljazeera.
 Загинали и ранени при атентат в Пакистан
Загинали и ранени при атентат в Пакистан

Бомба избухна в хотел, където е настанен китайският дипломат

Атаките от сряда са единствено ден след нахлуване над контролно-пропускателен пункт в град Кеч, когато военните са умъртвили към 10 сепаратисти.

. Белуджистанските сепаратисти са недоволни, че вложенията за района не доближават до локалните белухи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР