Тази сряда, 27 юни 2018 от 18:00 до 20:00 часа

...
Тази сряда, 27 юни 2018 от 18:00 до 20:00 часа
Коментари Харесай

Стартира форумът “Диалози за София” - темите са небостъргачи и придвижване в града


Тази сряда, 27 юни 2018 от 18:00 до 20:00 часа в изложба “Структура” на ул. Кузман Шапкарев 6 в София, ще се организира първата полемика от серията “Диалози за София”, проведени в границите на самодейността за основаване на дълготрайна тактика за развитиe на София и крайградските територии - Визия за София. “Диалози за София” целят да покажат взаимовръзките сред разнообразни трендове и градоустройствени практики в града, да показват обобщението на наличните данни, и да провокират и модерират осведомен разговор, въвличайки представители на разнообразни заинтригувани страни, и събирайки разнообразни отзиви в търсенето на консенсус и най-ефективни практики и стратегически решения.

Първите тематики на “Диалози за София”, които ще бъдат разисквани в тяхната взаимосвързаност, са “Небостъргачи и придвижване”. Ще бъдат показани събраните от екипа на Визия за София досега данни за огромните офис и търговски здания като пространства с висока централизация на работни места и гости и ще се направи къс преглед на данните и анализите, предоставени от експертни организации като Столична общинска организация за приватизация и вложения (СОАПИ), Forton, Colliers Residential, Ernst & Young, както и карта на Визия за София, на която са показани осъществени и планувани бизнес здания и смесени многофункционални зони, и линии на метрото в града.

По отношение на напредването, ще бъде прегледано и по какъв начин тези вложения въздействат на подвижността, какви потоци генерират и по какъв начин се оправя транспортната инфраструктура на Столична община с потребностите от напредване към тези здания. Екипът на Визия за София ще показа данните за генераторите на придвижване, усъвършенствания в инфраструктурата, нарастванията в моторизацията, трендовете в напредването посредством публичен превоз и разпределението в пътуванията, и карта, на която са показани данните за напредването в София, предоставени от ЦГМ, Дирекция “Управление на трафика”, “Метрополитен”, СОАПИ, Open Street Map, Colliers и други.

След презентацията на екипа на Визия за София, тематиките за небостъргачите и напредването в София ще бъдат разисквани и от формалните посетители - представители на съществени заинтригувани страни. От страна на столичната администрация участници ще бъдат Здравко Здравков, основен проектант на Столична община и Евгени Крусев, заместник-кмет по направление „ Транспорт и транспортни комуникации” на Столична община. От страна на бизнеса, в дискусионния панел ще се включат Таня Косева-Бошова - ръководител на Асоциацията на притежателите на бизнес здания и Хавиер Меренак - създател и вицепрезидент на TELUS International Europe, а от страна на гражданския бранш в формалната полемика ще взе участие Виктор Чаушев - член на УС на съдружие “Градски превоз и инфраструктура”. Модератори на полемиката ще са Ива Таралежкова и Диaна Андреева от Форум Гражданско присъединяване, а в отворената дискусионна част ще могат да вземат присъединяване всички посетители в залата: представители на администрация и политически партии, бизнес, Неправителствени организации, проучвателен институти, медии и жители.

Събитието ще се предава онлайн във Фейсбук страницата на Визия за София, където феновете ще могат да се включват с оферти и въпроси по тематиките.

Програма на събитието:

17:30 - 18:10 - Посрещане и регистрация
18:10 - 18:15 - Откриване - Любо Георгиев, основен координатор на Визия за София
18:15 - 18:35 - Презентация на Калоян Карамитов и Ина Вълканова от екип Визия за София по тематиките “Небостъргачи и придвижване”
18:35 - 19:35 - Отворена полемика

“Диалози за София” е поредност от полемики по значими за Столична община тематики, които се организират в като част от процеса по основаване на споделена и дълготрайна тактика за развиване на града Визия за София. Диалозите целят да покажат смисъла на взаимовръзките сред разнообразни трендове и градоустройствени практики в града, да показват обобщението на наличните данни, и да провокират и модерират осведомен разговор, въвличайки представители на разнообразни заинтригувани страни, и събирайки разнообразни отзиви в търсенето на консенсус и най-ефективни практики и стратегически решения. Първите тематики на “Диалози за София”, които ще бъдат разисквани в тяхната взаимосвързаност, са “Небостъргачи и придвижване”.

Визия за София е самодейност за основаване на споделена и дълготрайна тактика за развиване на София и крайградските територии. Проектът има упоритостта да опише града, в който желаеме да живеем и да усъвършенства метода на градско обмисляне, като включи още при започване на процесите на взимане на решения всички хора и организации, които вземат участие в основаването на общото бъдеще на София: общински управляващи, неправителствени организации, вложители, откриватели, специалисти и жители. Задачи на Визията са разбор на моментното положение на София и основаването на механизми за стабилно взаимоотношение сред заинтригуваните страни и идентифициране на споделени цели. Проектът е самодейност на Столична община и ще послужи за основа на всички бъдещи тактики за развиване на града до 2050.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР