Тази седмица започват дейности за цялостното отваряне на пътя до

...
Тази седмица започват дейности за цялостното отваряне на пътя до
Коментари Харесай

Подготвят цялостното отваряне на пътя до Рилския манастир

Тази седмица стартират действия за цялостното отваряне на пътя до Рилския манастир, включващи обрушването и слагането на мрежи на скатовете на срутищата, които затвориха отчасти пътя до Светата обител. Първоначалното подсилване на пътя се чака да завърши за период от два месеца.

Екип от геолози работи върху набелязването на ограничения за дълготрайното решение на въпроса в този сектор от пътя. За трайното подсилване на ската при 27-ми км към този момент е стартирала подготовката на социална поръчка за изработването на механически план за осъществяване на укрепителни и предпазни работи в сектора. Целта е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в региона на срутищните процеси, аргументите за тяхното пораждане и да бъдат препоръчани съответни мероприятия за трайното подсилване, възобновяване и недопускане в бъдеще на сриване на скални маси върху пътното платно.

В момента придвижването в права от 250 м по пътя до Рилския манастир се реализира в една лента. По време на ремонтните действия пътят ще се затваря отчасти за по няколко часа, според от трафика и натовареността на сектора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР