Тази седмица в цирковата база на Академичен цирк „Балкански“ са

...
Тази седмица в цирковата база на Академичен цирк „Балкански“ са
Коментари Харесай

Три камилчета се родиха във фермата на Балкански

Тази седмица в цирковата база на Академичен цирк „ Балкански “ са се случили две вълнуващи събития – родили са се две камилчета! С първото, пръкнало се при започване на м. май, новородените в „ зимната квартира “ на цирковата фамилия стават общо три! Те са от породата на средноазиатските двугърби камили. Две са женски - бели, а третото, кафяво е мъжко. За тях се грижи експерт от Мароко.

Всичко стартира през март 2013 година, когато Александър Балкански-баща закупува 3 женски камили и още през май същата година и трите раждат дребни. Оказало се, че сега на покупката към този момент са били бременни. Днес камилското стадо наброява 16 екземпляра /без новородените/. Всичките са под ветеринарното вещо наблюдаване на известния експерт по чифтокопитни животни доктор Валери Кръстев, който води клиника „ Вет Медикъл Асистънс “ в Божурище.

Камилите на цирк „ Балкански “ не вземат участие в цирковите представления. Те са уязвимост на акад. Балкански, който им е обезпечил десетки декари повърхност за разходки и свободна паша в цирковата база отвън София. Раждането на нов живот е огромна наслада освен за семейството, а и за целия екип на цирка. Събитието се свързва с вярата за по-добри времена и повече аудитория – главната наслада за цялата натрупа на клана Балкански.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР