Тази седмица в Шанхай играчи от цял свят се състезават

...
Тази седмица в Шанхай играчи от цял свят се състезават
Коментари Харесай

Геймърите плащат със здравето си по пътя към милионите

Тази седмица в Шанхай играчи от целия свят се състезават в The International за рекордната за електронните спортове облага от 33,5 милиона $. Повечето от тях са млади, рядко приказват за друго с изключение на за игрите и заплащат физическа цена за пристрастеността си - влошаващо се зрение, храносмилателни проблеми и увреждане на китката и ръцете.
Отначало Евгений " Blizzy " Ри наподобява заинтригуван от тази констатация: " Невъзможно е. Как можеш да получиш пострадвания, когато играеш игри? "
След това 24-годишният състезател от Киргизстан разкрива, че доктор го призовал да се отдръпна за шест месеца, с цел да даде на отслабващото си зрение нужната отмора.
Ри играе за Natus Vincere или NAVI, а тази седмица се състезава в The International, международно състезание, за което се споделя, че има най-големия награден фонд в историята на eSports.

NAVI и още 17 тима ще играят мултиплейър бойната игра Dota 2 пред хиляди почитатели на закрит стадион, до момента в който още стотици хиляди ще гледат „ борбата “ онлайн.
Ако NAVI победи в неделя, Ри и неговите съотборници ще станат незабавно милионери - само че триумфът си има цена.
" Преди не се притеснявах, само че в този момент чувствам, че очите ми са в действителност... не мога да виждам доста добре ", споделя Ри, който се упражнява до 12 часа дневно.
" Десет години играя на компютри, тъй че те са малко... Просто имам неприятно зрение. “
На Ри му е казано да носи очила, само че той не ги намира за комфортни и сподели, че влошеното му зрение не пречи на представянето му, защото дисплеят е близо.
Лекар предложи елементарни извършения за очи - да ги движи нагоре и надолу, наляво и надясно - само че той признава, че не ги прави.
„ Всъщност той също ми сподели да не пущам компютъра в продължение на шест месеца, с цел да си върна зрението, само че не го послушах. Трябва да играя. "
„ Тялото ми е мощно възпалено “
Не е изненада, че това се случва при геймърите, случва се заради повтарящи се придвижвания на ръцете и китките и се характеризира с изтръпване, парене и изтръпване на палеца, показалеца, междинния и безименния пръст.
При тежки случаи се постанова интервенция
Някои геймъри описват за толкоз тежки пострадвания на китката, че трябвало да се откажат, както и за проблеми с долната част на гърба, свързани със седене прекомерно дълго, ден след ден.
" Преди играех и имах някои проблеми с ръката и китката, тъй че в този момент упражнявам вместо да играя, тъй като не мога да поема напрежението ", сподели Куртис " Aui_2000 " Линг от тима Newbee.
Друга заплаха от eSports, бързоразвиващ се, само че малко понятен спорт, е умствената цена, изключително с изменящите живота суми пари на масата.
С толкоз млади играчи - множеството са на към 20 години, само че има и 17-годишен в The International - някои се борят в хиперконкурентната среда.
„ Просто от време на време чувствам, че тялото ми е толкоз възпалено “, сподели Райън „ Raging Potato “ Джей Куи от екипа Minesci, който все пак споделя, че визията му към момента е „ 20/20 “.
" Повечето трудности в този тип среда е манталитетът ", сподели филипинецът и добави, че Minesci има " консултант по душeвност ", който оказва помощ за подсилването на играчите.
Промяна на навиците

Докато парите за спечелилите в електронните спортове порастват, в други връзки геймингът изостава доста от доста други професионални спортове.
Треньорът на Newbee Лин сподели, че в електронните спортове едвам в този момент стартират да се прави оценка потребността от физиотерапевти и различен личен състав, профилиран вэм физическото и психическото благоденствие, макар че множеството екипи нямат подобен личен състав. Цената е главната причина.
Роман Дворянкин, общоприет управител на Virtus.pro, показа, че доста геймъри имат нищожна оценка за това какъв брой е значимо да се хранят добре, да спортуват и да седят вярно, когато играят.
" Всички професионални тимове се пробват да обучат играчите да си вършат почивки, да вършат някои извършения, да се разтягат вярно ", сподели той.
" Нещата в този момент се трансформират, само че това, с което се сблъскваме, е, че имаме състезател и осъзнаваме, че храносмилателната му система просто не работи вярно и той има стомашни проблеми ", добави Дворянкин, представен от БГНЕС.
" Правим го, само че може да бъде мъчно да променим ежедневните си привички. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР