Тази седмица в продължение на 60 минути кореспондентката Лесли Стал

...
Тази седмица в продължение на 60 минути кореспондентката Лесли Стал
Коментари Харесай

Журналистите и дебатът за хиджаба

Тази седмица в продължение на 60 минути кореспондентката Лесли Стал се срещна с иранска активистка, живееща в Бруклин, която е атакувана от иранския режим за това, че предизвиква дамите в Иран да спрат да носят забрадки. Протести против законите за хиджаб се развихриха в Иран предходната година, откакто 22-годишната Махса Амини умря, до момента в който беше в ареста на иранската полиция за морал. Амини беше задържана по обвиняване в погрешно носене на хиджаб.

В Бруклин интензивността на Алинеджад я трансформира в цел на иранския режим. Докато Стал я интервюираше за опасността против живота й, Алинеджад повдигна друга тематика: изявлението на Стал с иранския президент Ебрахим Раиси предходната година, по време на което Стал покриваше личната си глава.

Ирански дисиденти споделят, че са изправени пред заплашване, отвличания, опити за ликвидиране по целия свят

Масих Алинеджад: Бях гневен, когато видях изявлението ви, тъй като си споделих " Защо? "

Иран Интернешънъл: Новинарското издание Техеран е ориентирано

„ Трябва да решите дали вие самият сте деятел и желаете да извършите изказване, или сте публицист и желаете да извършите изявлението “, сподели Стал пред 60 Minutes Overtime. „ Аз несъмнено попадам във втората категория. Мисля, че има толкоз огромна стойност в това да отидеш на място, да интервюираш длъжностни лица, че в случай че цената за това е да сложиш тази кърпа – макар че съм срещу това – въпреки всичко бих желаете да вземете изявлението, върнете го и го пуснете в 60 минути, което направихме. "

Видеото нагоре е продуцирано от Brit McCandless Farmer и е редактирано от Sarah Shafer Prediger.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР