Тази седмица в крипто общността една от най-обсъжданите теми беше

...
Тази седмица в крипто общността една от най-обсъжданите теми беше
Коментари Харесай

Прекалено снизходителна ли е присъдата на Чанпен Джао?

Тази седмица в крипто общността една от най-обсъжданите тематики беше Чанпен Джао, в миналото основен изпълнителен шеф на Binance.

Вчера Джао бе наказан на четири месеца затвор заради несъответстващите ограничения на учредената от него борса против прането на пари (AML).

Въпреки че не е директно обвързван с действия по пране на пари, хипотетичният неуспех на Binance да наложи постоянни протоколи сякаш улеснява противозаконните транзакции. Тази присъда провокира необятна рецензия, като мнозина настояват, че снизходителното наказване не съумява да отговори на сериозността на казуса и изпраща неверно обръщение по отношение на отговорността в бранша на криптовалутите.

Въпреки че Джао е изправен пред забележителна санкция от $50 милиона, несъответствието сред това наказване и приблизителната му чиста стойност, надхвърляща $40 милиарда, възобновява полемиките по отношение на успеваемостта на финансовите наказания за хора с извънредно благосъстояние.

Критиците настояват, че такива санкции могат да се преглеждат като незначителни от заможните лица, което евентуално подкопава възпиращия резултат, очакван от законовите ограничения.

Междувременно Binance продължава да поддържа господства измежду крипто тържищата, наподобява непокътнат от правосъдните процедури. Тъй като Чанпен Джао евентуално ще се върне към лидерска роля в бъдеще, пораждат въпроси по отношение на трайните последствия от присъдата му върху интервенциите на платформата и по-широката промишленост.

Освен това, назначението на наблюдаващ от съда, който да следи сходството на Binance с AML за идващите пет години, алармира за възходящо търсене на по-строги регулации в региона на криптовалутите.

Въпреки това, крайното влияние на тези ограничения за контрол и бъдещите дейности на регулаторните органи остава нестабилно, оставяйки наблюдаващите да размишляват върху траекторията на отчетността и прозрачността в екосистемата на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР